Hjem Familie Den lille gutten ble ikke frisk. Da moren sjekket tåteflasken oppdaget hun hvorfor

Den lille gutten ble ikke frisk. Da moren sjekket tåteflasken oppdaget hun hvorfor

At barn blir syk er ikke uvanlig, og stort sett ufarlig. Immunforsvaret deres skal bygges opp, og vanlige sykdommer er slik sett ikke noe man skal være redd for. Men når barna er uvanlig mye syk, eller ikke blir frisk igjen, ja da blir man urolig som forelder.

Sønnen til Penny og Simon Powell var ofte syk. Han viste ikke tegn til bedring, tvert i mot så ble han bare dårligere og dårligere. Penny fikk plutselig en tanke om at det kunne være noe gale med sønnens tåteflaske. Hun plukket den i fra hverandre og innså at hun hadde rett i sine antagelser. Innsiden av munnstykket var dekket av mugg.

Foto: Facebook

Foreldrene ble sjokkert. De publiserte bilder av sønnens tåteflaske på Facebook for å advare andre foreldre. Nå har tusenvis av foreldre delt lignende bilder av mugg i barnas tåteflasker.

Foto: Facebook

En stor produsent av tåteflasker svarer i en pressemelding at muggen kommer fordi foreldre ikke bruker tåteflaskene riktig. De skal bare fylles med vann. Ikke juice, saft eller varm drikke.

Mugg i drikkeflasker til barn kan oppstå når flaskene ikke rengjøres grundig og regelmessig. Mugg trives i fuktige miljøer og kan utvikle seg i sprekker, under lokk, og rundt pakninger hvor rester av drikke kan samle seg. Spesielt søte drikker som juice gir næring til muggsporer, som kan slå seg ned og vokse raskt i disse områdene. Hvis flaskene lagres fuktige eller lukkes med en liten mengde væske igjen i dem, skaper dette et ideelt miljø for mugg å vokse. Regelmessig, grundig rengjøring med varmt såpevann, og å la flaskene tørke helt før de lukkes eller oppbevares, er nøkkelen til å forhindre muggdannelse.

Foto: Facebook

Oppdagelsen har gjort at mange foreldre har sjekket tåteflasken til barna sine, og blitt overrasket. Har du selv barn som bruker tåteflaske? Da bør også du ta en titt på innsiden av munnstykket. Og del gjerne informasjonen med andre foreldre. Det er naturlig at barn blir syk, men de skal ikke bli det av mugg!

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com