Hjem Familie Den lille gutten med cerebral parese klarer å gå og klemme tvillingbroren sin for første gang

Den lille gutten med cerebral parese klarer å gå og klemme tvillingbroren sin for første gang

Den søte videoen har rørt tusenvis.

Båndet mellom søsken er noe magisk og ubeskrivelig som kan skape virkelige mirakler: tvillingene Lex og Lochlan er et godt eksempel på dette.

Disse to babyene ble født ekstremt premature og har måttet kjempe for å overleve fra første stund på jorden. Likevel er livsviljen deres så stor at den lar dem møte enhver utfordring med et smil og med kjærlighet. I en video delt på sosiale medier beskriver moren deres den lange restitusjonsprosessen for begge, spesielt Lochlan: denne lille gutten utviklet cerebral parese som påvirker musklene hans og derfor også hans evne til å bevege kroppen.

Men Lochlan er en skikkelig fighter og har ikke latt funksjonshemmingen stoppe ham fra å klemme broren sin for første gang.

Foto: Privat / Tiktok

Det vakre øyeblikket da Lochlan tar sine første skritt inn i brorens armer ble fanget på en veldig søt video. Savannah begynte å dokumentere reisen sin med sine premature tvillinger på Instagram og TikTok for å uttrykke følelsene sine, men også for å få kontakt med andre foreldre som møter lignende situasjoner og følelser.

Klippet har nå fått over 5 millioner visninger og rører mennesker over hele verden.

– Det var en skikkelig utfordring da tvillingene ble født så premature, fordi vi også hadde en to år gammel datter å ta vare på, skriver moren.

Hun forteller videre:

– Hver gang jeg kom inn på intensivavdelingen, var det første jeg gjorde å se på tavlen til hver tvilling. Sykepleierne oppdaterte den hver dag med notater, vektøkning eller -nedgang, vekst, mål, medisiner og annen viktig medisinsk informasjon. Av all informasjon som ble oppført var det spesielt en ting jeg la ekstra merke til. Det var setningen: «antall dager i livet».

Savannah begynte å ta notater i sin egen lille notatbok om de forskjellige tingene som ble registrert om tvillingene.

– Faktisk betydde hver eneste registrering at barna fortsatt var der og fortsatt kjempet. I en periode da jeg ikke kunne mate babyene mine eller til og med ta på dem, fikk denne notatboken meg til å føle at jeg gjorde noe. Den ble min livline og det eneste som ga mening for meg. Da jeg tok den opp for å skrive, måtte jeg minne meg selv på at jeg faktisk var mor til to modige små fightere, skriver hun.

Tvillingene fylte nylig fire år. Og videoen hvor Lochlan klarer å gå bort til broren sin for å gi han en kveld er virkelig rørende. Få med deg smilet hans på slutten av videoen!

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com