fredag, februar 28, 2020
Historier fra livet Den lille jenta ble mobbet for hvordan hun så...

Den lille jenta ble mobbet for hvordan hun så ut. 20 år senere får hun sin hevn

-

Lizzie Velásquez ble mobbet allerede i barnehagen. Men det var som 16-åring at hatet virkelig fikk fotfeste, da noen publiserte et bilde av henne på nettet med tittelen: «Verdens styggeste kvinne».

Lizzie er født med den sjeldne sykdommen lipodystrophy, som gjør at hun eldes for tidlig. Sykdommen fører også til at hun har problemer med å gå opp i vekt, og den har gjort henne blind på det ene øyet.

Da Lizzie var liten, fikk hun stadig kommentarer på utseendet sitt.

«Jeg trodde lenge som barn at jeg så ut som alle andre. Jeg forstod ikke at jeg var annerledes», sier hun til Daily Mail.

Foto: YouTube

Verden raste sammen

Men det var da Lizzie ble 16 år at det virkelig ble ille. Det hadde blitt laget en dokumentarfilm om henne. Noen klippet sammen bilder og videosnutter fra dokumentaren og satt de sammen og publiserte den på nettet. De ga filmen tittelen «verdens styggeste kvinne».

Filmen ble sett flere millioner ganger, og stygge kommentarer raste inn. Lizzie forteller at hennes verden raste sammen etter dette.

«Jeg kunne ikke slutte å lese hva de skrev om meg. Jeg kunne ikke finne en eneste snill kommentar. Alle skrev bare at jeg var stygg og verdiløs», sier Lizzie.

Foto: YouTube / Lizzie Velásquez

En suksessfull forretningskvinne

Heldigvis lot ikke den tapre kvinnen seg knekke. Etter en tid med motløshet, bestemte hun seg for ikke å la mobberne styre livet hennes. I dag er Lizzie 30 år gammel. Hun har tatt universitetsutdannelse og hun er i dag en fremgangsrik forretningskvinne som jobber aktivt mot mobbing.

Lizzie reiser verden rundt og holder foredrag om sykdommen og livet sitt. Hun har en egen tv-kanal på internett med over 700.000 følgere, og hun har skrevet en bok som raskt ble en bestselger. I tillegg har hun giftet seg og stiftet familie.

«Dette er mitt formål. Det er dette jeg skal gjøre resten av livet mitt. Jeg liker å tro at jeg ikke bare forteller min egen historie, men at jeg forteller alles historie», sier Lizzie til Daily Mail.

Her kan de se Lizzies foredrag på Ted Talk:

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Etter å ha blitt forlatt to ganger, fikk 11-åringen endelig en adoptivfar og et hjem

11 år gamle Anthony ble først forlatt av sine biologiske foreldre da han var to år gammel. Fire år gammel ble...

I dag fyller Thomas Numme 50 – se den herlige gratulasjonen fra Harald Rønneberg

"Jeg kunne ikke drømt om en bedre venn." Det skriver Harald Rønneberg i et innlegg på Instagram...

Kjære travle mennesker: – ta tilbake familiesammenkomstene

"Det har skjedd et dødsfall. Familiesammenkomster er i ferd med å svinne hen..." Slik starter innlegget til Alison...