fredag, desember 13, 2019
Historier fra livet Den lille piken Batya (1) hetses på nettet -...

Den lille piken Batya (1) hetses på nettet – på grunn av utseendet

-

Da lille Batya ble født ble hun ikke levnet noen stor sjanse for å overleve. Hun ble født med ryggmargsbrokk, Pfeiffers syndrom og Atnley-Bixlers syndrom, noe som har gjort henne både døv og blind, og hun trenger hjelp med helt elementære funksjoner som for eksempel det å puste.

Men det er ikke verste – det verste er alle kommentarene foreldrene har mottatt på sosiale medier om Batyas utseende og vesen.

– De har sagt vi burde ha drept henne, forteller faren Naffi Goldman til den svenske avisen Expressen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Racheli – Moyal Goldman (@racheligoldman) on

Allerede tidlig i graviditeten trodde legene den lille piken ikke ville overleve fødselen – men Batya ville det annerledes.

Umiddelbart etter fødselen sluttet hun å puste, og hun ble hurtig overført til intensivavdelingen hvor hun fikk den nødvendige hjelpen hun trengte. På grunn av dette klarte hun seg. Men det ble tidlig klart at ikke alt var som det skulle være.

– Hun hadde et større hode enn vanlig og øynene hennes sto ut. Vi så umiddelbart at ryggraden hennes ikke var rett. Vi forsto det skulle bli vanskelig for oss, forteller faren.

Foreldrenes kjærlighet til den nyfødte datteren var imidlertid større en uroen for de praktiske detaljene, men hva som ventet dem fra samfunnet rundt dem var de langt fra forberedt på. Spesielt da de la ut familiebilder på internett.

Da mottok de alt fra drapstrusler til hets, og flere kalte Batya for «monster». En skrev til og med at; «tror dere virkelig det er riktig å holde denne skapningen i live?».

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Helpbatya (@helpbatya) on

– Da vi så kommentarene på bildene våre ble vi forskrekket. Vi trodde ikke det fantes mennesker som gjorde slikt, sier faren.

– De har sagt vi burde drept henne. Det de sier er forferdelig, det har knust våre hjerter.

Funkofobi er definisjonen på fordommer om personer med funksjonshemninger og fysiske utfordringer. Personer med funkofobi har også motforestillinger mot særbehandling av funksjonshemmende og ønsker å utestenge dem fra samfunnet.

En svensk undersøkelse viser at personer med funksjonshemninger har større risiko for å bli utsatt for vold, overgrep og trusler enn andre. Inntil 49% av de spurte i undersøkelsen oppgir de har vært utsatt for en eller flere krenkelser det siste året.

Enhver form for vold og krenkelser er totalt uakseptabelt, uansett årsak, men å direkte anbefale foreldrene til en ett år gammel pike å rett og slett drepe henne er så ekstremt at det finnes ikke ord for det. 

Lik oss på Facebook for flere saker:

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Oppfordrer folk til å demonstrere mot NAV på søndag

"Ja, jeg er en NAV-er, på AAP, og langt fra stolt av det." Slik begynner Ole Johan protesten sin på Facebook. Nå har han...

Hunden har stått i kjetting hele livet sitt. Se den fantastiske reaksjonen når den får se havet for første gang

Schæferhunden Herschel har stått fastbundet og forsømt i en bakgård hele det fem år lange livet sitt. Tennene hans er helt nedslitt etter at...

Dansen til de norske marinerekruttene blir sett over hele verden

Dansen til de norske marinerekruttene tar igjen av på nettet.  Det var under en avslutning for marinerekruttene på Madla i Stavanger at rekruttene valgte en...