Hjem Familie Den lille jenta hetses på nettet på grunn av utseendet: Foreldrene mottok drapstrusler

Den lille jenta hetses på nettet på grunn av utseendet: Foreldrene mottok drapstrusler

Da lille Batya ble født ble hun ikke levnet noen stor sjanse for å overleve. Hun ble født med ryggmargsbrokk, Pfeiffers syndrom og Atnley-Bixlers syndrom, noe som har gjort henne både døv og blind, og hun trenger hjelp med helt elementære funksjoner som for eksempel det å puste.

Men det er ikke verste – det verste er alle kommentarene foreldrene har mottatt på sosiale medier om Batyas utseende og vesen.

– De har sagt vi burde ha drept henne, forteller faren Naffi Goldman til den svenske avisen Expressen.

Allerede tidlig i graviditeten trodde legene den lille piken ikke ville overleve fødselen – men Batya ville det annerledes.

Umiddelbart etter fødselen sluttet hun å puste, og hun ble hurtig overført til intensivavdelingen hvor hun fikk den nødvendige hjelpen hun trengte. På grunn av dette klarte hun seg. Men det ble tidlig klart at ikke alt var som det skulle være.

– Hun hadde et større hode enn vanlig og øynene hennes sto ut. Vi så umiddelbart at ryggraden hennes ikke var rett. Vi forsto det skulle bli vanskelig for oss, forteller faren.

Foreldrenes kjærlighet til den nyfødte datteren var imidlertid større en uroen for de praktiske detaljene, men hva som ventet dem fra samfunnet rundt dem var de langt fra forberedt på. Spesielt da de la ut familiebilder på internett.

Da mottok de alt fra drapstrusler til hets, og flere kalte Batya for «monster». En skrev til og med at; «tror dere virkelig det er riktig å holde denne skapningen i live?».

– Da vi så kommentarene på bildene våre ble vi forskrekket. Vi trodde ikke det fantes mennesker som gjorde slikt, sier faren.

– De har sagt vi burde drept henne. Det de sier er forferdelig, det har knust våre hjerter.

Heldigvis har Batya to foreldre som elsker henne. Bildene på sosiale medier viser at for dem er den lille jenta en prinsesse som alle andre barn.

Funkofobi er definisjonen på fordommer om personer med funksjonshemninger og fysiske utfordringer. Personer med funkofobi har også motforestillinger mot særbehandling av funksjonshemmende og ønsker å utestenge dem fra samfunnet.

En svensk undersøkelse viser at personer med funksjonshemninger har større risiko for å bli utsatt for vold, overgrep og trusler enn andre. Inntil 49% av de spurte i undersøkelsen oppgir de har vært utsatt for en eller flere krenkelser det siste året.

Enhver form for vold og krenkelser er totalt uakseptabelt, uansett årsak, men å direkte anbefale foreldrene til en ett år gammel pike å rett og slett drepe henne er så ekstremt at det finnes ikke ord for det. 

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com