Hjem Historier fra livet Den norske familien fikk sjokk da de fant ut hvem naboene var: – Det er galskap

Den norske familien fikk sjokk da de fant ut hvem naboene var: – Det er galskap

Kjetil Njoten og hans kone Zoe Leigh-Njoten, flyttet fra London til Los Angeles for ni år siden. For fire år siden, flyttet de inn i drømmehuset. Men da de fant de ut hvem naboene var, kunne de nesten ikke tro det.

Familien Njoten hadde sett naboene før. Men det var først når de alle ble satt i karantene, at de ble virkelig godt kjent. Nabolaget arrangerte nemlig en «sosial distanse-fest» ute i gata. Da kom familien i snakk med Erik og Jen Strom. Det skriver Washington Post.

Kjetil kommer fra Norge, og det viste seg at Erik hadde norske slektninger. De fant fort tonen. Eriks kone, Jen, fortalte at hun hadde prøvd å finne øya der ektemannens slektninger kom fra, men hun kunne ikke finne den. Den skulle hete Newton.

Ta tullet Kjetil med at det kanskje var øya Njoten, der han selv kom fra. Njoten, eller Njøten, ligger utenfor Bergen og det bor kun 30 folk der.

Foto: Privat

Felles tip-tip-oldefar

Den kvelden, sendte Kjetil en e-post til moren sin og spurte om hun kunne sjekke litt rundt innbyggerne på Njøten. Da han våknet neste morgen, hadde han fått svar. Det stemte at Erik kom fra den samme øya. Men ikke nok med det, Erik og Kjetil hadde samme tip-tip-oldefar, Jacob Njoten.

Kjetil og Zoe kunne ikke vente med å fortelle naboene den fantastiske nyheten. De ba dem over, og der, på gata, fikk Erik vite at ikke bare kom de to naboene fra samme øy, de var også i slekt.

– Vi var i ekstase, sier Jen.

– Ingen av oss kunne tro det, sier Kjetils kone Zoe, og fortsetter:

– Vi endte opp med å bo i en gate rett ved disse menneskene som kommer fra denne bitte lille øya i Norge. Det er galskap. Det er helt fantastisk.

LES OGSÅ: Vegansk kvinne saksøke naboene for å grille kjøtt: – de gjør det for å plage meg

En liten gutt med navn Kjetil

Erik tok også kontakt med sin mor, og spurte om hun hadde noen bilder fra den norske slekten. Og det hadde hun. Ett av bildene er fra et stort slekttreff i 1990-årene. Flere av Eriks slektninger var til stede. Og der, på det ene bildet, sitter en liten gutt ved navn Kjetil.

– Det satt oss litt ut en stund, sier Kjetil.

Nå gleder de to familiene seg til koronakrisen er over, slik at de kan bli enda bedre kjent, og ikke minst, ta en ferietur til Norge og Njøten.

I et innlegg på Facebook skriver Zoe:

«Det mest FANTASTISKE som NOENSINNE har skjedd med familien vår! I går møtte vi naboene våre og vi fant ut at de begge hadde familie fra generasjoner tilbake fra Norge. Dette i seg selv var spennende, deretter diskuterte vi hvor de var fra og det viser seg at Erik Strøms familie var fra en øy de trodde het Newton (som de hadde lett etter i mange år…). Vi foreslo (som en spøk) at det kunne være Njøten øy (hvor Kjetil Njøten er fra). Over natten gjorde Liv Njøten litt forskning og imot alle odds viser det seg at vi er FAMILIE og at Kjetils tippoldefar og Eriks tipp-tippoldefar er en og samme person!!! Og at han bodde i det vakre huset på Njøten som Kjetil vokste opp i!!!! Jeg mener, hva er sjansene!!!! Denne øya er 1 mil med 3 mil, altså bittelite med omtrent 15 hus på den!!!!!! Dette er den mest UTROLIGE hendelsen som kunne ha skjedd oss alle! At skjebnen og tilfeldigheten har brakt oss sammen i La Crescenta, CA (4 hus fra hverandre) er helt utrolig!»!!! Hvor fantastisk er det ikke å ha noe SÅ FANTASTISK SPESIELT å feire i disse rare og merkelige tider vi lever i. Vi gleder oss til å invitere vår nyfunne familie inn i vårt hjem og til å omfavne dem (når vi en gang i fremtiden får lov til det).»

Noen ganger er jammen verden ikke særlig stor!

LES OGSÅ: Skilpadden forsvant fra familiens hus. Fant den igjen i en eske i kjelleren 30 år senere

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com