lørdag, januar 25, 2020
Nyheter Den norske kontrolløren fikk rørende takkebrev fra den østeuropeiske...

Den norske kontrolløren fikk rørende takkebrev fra den østeuropeiske vogntogsjåføren

-

Den østeuropeiske lastebilsjåføren ble stoppet i kontroll. Det ble han så glad for, at han i ettertid sendte et takkebrev til kontrolløren.

«For det første vil jeg takke deg for den profesjonelle jobben du gjør. Du har reddet mitt og andres liv», står det i brevet.

«For det andre vil jeg takke deg for å påpeke min arbeidsgivers amatørmessige forhold til dokumenter», skriver sjåføren videre.

FOTO: PRIVAT

Vekker følelser

Det var Bjørn Uno Rogneby i Statens vegvesen som fikk brevet. Det skriver NRK.

«Det vekker litt følelser når du får et slikt brev og vi forstår at de er i en vanskelig situasjon. Men vi kan ikke sende dem videre på grunn av følelser. Har de dårlige bremser eller dekk, så må de stanses», sier han.

Selv om Bjørn aldri har fått et slikt brev før, forteller han at det er flere som takker han når de blir stoppet.

LES: Historien til Charlie Dan Lind (22) er tragisk – morens ord er hjerteskjærende og viktig

«Det er faktisk ganske mange som takker oss for måten vi arbeider på selv om de blir anmeldt og stoppet – de synes vi opptrer profesjonelt. Og vi tar oss tid til å høre på hvorfor ting ble som det ble», sier Bjørn.

FOTO: PRIVAT

Blir utnyttet av arbeidsgiveren

Mange av sjåførene som stanses, blir utnyttet av arbeidsgiveren sin. Bjørn forteller at mange av sjåførene har gitt sjefen beskjed om at utstyret ikke er i orden, men de får bare beskjed om å fortsette å kjøre eller finne seg en ny jobb.

«Men når det er vi som setter ned foten og presser på, så forstår også sjefen at vi ikke slipper dem videre før ting er i orden. Da må de få nytt utstyr for å komme seg videre», sier han.

Øyvind Grotterød, leder i Utekontrollseksjonen i Østfold, er helt enig med kollegaen sin.

«Det som fortsatt sjokkerer garvede kontrollører er holdninger blant ledelsen i enkelte transportfirmaer, hvor det gambles med sikkerheten både for egne sjåfører og øvrige trafikanter», sier han til NRK.

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Cocker spanielen Winnie tar nettet med storm. Har øyne som en Disney-prinsesse

Lille Winnie er bare tre måneder gammel, men har allerede over 230.000 følgere på Instagram og over 2 millioner likes på Tiktok. Og det...

Matilda (3) ble funnet etter 24 timer. Da hadde hunden hennes vært ved hennes side hele tiden

Tre år gamle Matilda forsvant fra hjemmet sitt i Australia onsdag ettermiddag forrige uke. Det hadde vært kraftig regnvær og store flommer i området,...

Ingen ville adoptere den rare huskyen. Men etter fire år fant hun endelig en familie som ville ha henne

I fire år har eierne ved hundehjemmet prøvd å finne en familie til huskyen Jubilee. Men ingen ville ha henne på grunn av hennes...