in

Den norske legen og sykepleieren på jobb i Italia: – Legene våkner av mareritt

Foto: Privat

Før påske ble rundt 20 norske leger og sykepleiere sendt til italienske sykehus for å bistå med koronapasientene. Blant dem var sykepleier Sissel Jansen og anestesilege Solveig Johnsen.

– En italiensk anestesikollega ble uvel og fikk høy puls av å se en ambulanse da vi snakket sammen i går. De forbinder synet og lyden av ambulansen med redsel. Flere forteller at de våkner av mareritt, sier Solveig Johnsen til NRK.

Men heldigvis har forholdene ved de italienske sykehusene blitt bedre. Da de ankom sykehuset i Bergamo for rundt to uker siden, fikk de høre hvordan det hadde vært tidligere.

– Pasientene hadde vært plassert på gulvet og i stoler, forteller Sissel Jansen.

– Sett i forhold til hvor kaotisk det har vært, er det mer oversiktlig nå. Selv om det er mange pasienter og slitne ansatte, er arbeidsforholdene bedre, sier hun videre.

Foto: Privat

Alle innlagte har korona

Solveig jobber på intensivavdelingen på sykehuset.

– Dagen min handler om å gå på visitt til pasientene, og justere behandlingen til pasientene som er dårlig. Absolutt alle pasienter som er innlagt på sykehuset har koronaviruset, uansett om de ligger på en sengepost eller på intensivavdelingen. Det er spesielt, forteller hun.

Sissel forteller at hun har gjort seg noen nye erfaringer fra intensivavdelingen for nyfødte.

– Det er en liten jente som fortsatt venter på å få møte mora si. Hun ligger i respirator, og det er ingen som vet når eller om hun blir frisk, forteller hun.

Foto: Privat

Mange barn er alene

Sissel forteller videre at det er mange nyfødte som ikke har sett foreldrene sine. Barna på intensivavdelingen må ligge der til de blir friske, uten å kunne få besøk. Sissel forteller at når de er friske, blir de bare overlevert til foreldrene i døra.

– Den eneste informasjonen foreldrene får er en video om badestell og litt forskjellig, sier hun.

Sissel og Solveig skal etter planen være i Italia i fire uker.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

illustrasjon

Det er ikke alltid man kan tro sine egne øyne – hvilke farger ser du på disse kulene?

tom skole

Dette skjer dersom du holder barna hjemme fra skolen