Hjem Kjendisnytt Den norske storfilmen med Øigarden og Nordin er kun slått av James Bond

Den norske storfilmen med Øigarden og Nordin er kun slått av James Bond

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Kun dager etter premieren på Viaplays første norske spillefilm, Gulltransporten, var det klart at krigsfilmen ville slå rekorder på strømmetjenesten. 

Ingen film er sett av flere norske kunder enn Gulltransporten, verken populære norske produksjoner eller Hollywood-filmer – noensinne. 

Gulltransporten har bare vært tilgjengelig i én uke, men har allerede blitt årets nest mest sette film blant Viaplays totale brukermasse, kun slått av James Bond-filmen No Time to Die. Det er også overraskende sterke tall for den norske filmen i markeder som Sverige, Danmark og Polen.  

-Det er fantastisk at seertallene for Gulltransporten er så gode, at publikum velger nettopp vår film. Det viser tydelig at det er stor interesse for denne utrolige og dramatiske historien fra den gangen Norge ble invadert i aprildagene i 1940, forteller regissør Hallvard Bræin.

På Viaplays liste over egenproduserte filmer tronet Suedi som den største suksessen i antall seere inntil få dager siden, da Gulltransporten raskt tangerte og gikk forbi den svenske suksessen. Med bare et par dager igjen til jul, er det ingenting som tyder på at tallene vil avta med det første. 

– Det er meget hyggelig og gøy å høre at denne fascinerende, og underfortalte historien blir kjent for et bredt publikum, forteller Jon Øigarden.

Han spiller mot blant andre Sven Nordin, Axel Bøyum, Morten Svartveit, Eivind Sander og Ida Elise Broch.

– Det er utrolig gøy å se hvor vanvittig sterkt norsk innhold gjør det på Viaplay, og Gulltransporten er en film som virker å ha truffet bredden i befolkningen. Ekstra gøy er det at vi ser såpass stor interesse for filmen også i våre andre land, sier innholdssjef i Viaplay Group, Filippa Wallestam.  

Viaplays første norske spillefilm «Gulltransporten» er basert på den sanne og utrolige historien om nordmennene som måtte redde Norges gull før nazistene fikk tak i det i 1940.

Den kalde 9. april-morgenen i 1940 invaderte tyskerne Norge med klare mål for øyet: Kongen, regjeringen, kontroll over kysten, jernmalm og den norske gullbeholdningen. Samtidig fikk en sekretær, en berømt forfatter fra Bergen og 30 soldater et ekstremt viktig og hemmelig oppdrag: Redd Norges gull.

Gulltransporten er basert på nettopp denne utrolige historien om motstandsheltene som i all hemmelighet skulle redde den norske gullbeholdningen med tyske soldater hakk i hæl.

Jon Øigarden, kjent fra Exit, spiller stortingssekretæren Fredrik Haslund. Han ble satt til å lede den farlige ekspedisjonen.

I løpet av noen kaotiske timer på okkupasjonsdagen satte han sammen et ganske tilfeldig knippe mennesker som ikke hadde militærtrening: Søsteren Nini, bankfunksjonæren, lastebilsjåfører og kanskje datidens største norske kjendis – dikteren Nordahl Grieg. Alle skulle snart begi seg ut på en hasardiøs reise som ble helt avgjørende for Norge som nasjon.

På to måneder måtte reisefølget med 50 tonn gull på en landsomspennende tur. Fra Oslo via Hamar til Lillehammer, videre til Dombås og Åndalsnes, og derfra til Molde og videre til Tromsø før gullet kunne seile trygt ut med de allierte som vaktmannskap.

Filmen hadde premiere på Viaplay 15. desember, og er regissert av Hallvard Bræin (Børning-filmene).  

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com