Hjem Fremhevet Den norske VM-føreren Mia Rusthen i kunstig koma etter stygg ulykke

Den norske VM-føreren Mia Rusthen i kunstig koma etter stygg ulykke

Tilstanden til Mia Rusthen (22) er alvorlig etter en ulykke under en VM-runde i roadracing i Italia.

Lørdag kveld ble hun operert for en blødning i hodet på et sykehus i Cesena. Legene valgte å gjennomføre operasjonen for å redusere trykket i hodet, og rapporterer at inngrepet gikk bra. Kåre Løvstakken, som er lege og representerer familien, uttaler til NTB at legene er fornøyde med resultatet, men at tilstanden hennes fortsatt er kritisk.

Ulykken skjedde under den første VM-runden for kvinner på Misano-banen, hvor Rusthen lå på 12.-plass da hun krasjet i sving 16, sju runder før mål. Løpet ble umiddelbart stoppet, og Rusthen ble raskt fraktet med ambulanse til sykehuset.

Lagt i kunstig koma

Etter ulykken ble Rusthen lagt i kunstig koma for å forhindre ytterligere skade og for å gi kroppen nødvendig hvile. Kunstig koma innebærer at hjernen midlertidig settes ut av funksjon ved hjelp av medikamenter, for å lindre smerte og ubehag, og for å gi hjernen tid til å helbrede.

Familien har bedt om ro og har gitt en oppdatering på Facebook-siden «Mia Rusthen Racing»:

«Kjære alle sammen. Her er en ny oppdatering:
Mia ligger for øyeblikket i kunstig koma. Hun har blitt operert for å lette på trykket hun hadde i hodet og fjerne en blødning. Legen er veldig positiv og fornøyd med utfallet. Trykket i hjernen er stabilisert og hennes vitale tegn er stabile.
Vi setter pris på all omtanke og kjærlighet som allerede er sendt Mias vei. Det betyr alt, selvom hun er den tøffeste dama i hele verden fra før! Hilsen familien».

Kjære alle sammen. Her er en ny oppdatering: Mia ligger for øyeblikket i kunstig koma. Hun har blitt operert for å…

Posted by Mia Rusthen Racing on Saturday, June 15, 2024

Tidligere har Løvstakken informert om at ytterligere detaljer om tilstanden hennes vil bli tilgjengelige etter en CT-undersøkelse som skal gjennomføres søndag.

Rusthen pådro seg flere skader i ulykken, men hodeskaden er den mest alvorlige og bekymringsfulle. Familien er ved hennes side på sykehuset, og de følger nøye med på hennes tilstand.

Nettstedet gpone meldte at løpsledelsen har uttalt at Rusthen ble fløyet til sykehuset i helikopter og at hun nå behandles på et sykehus i Cesena.

Mia Rusthen er en del av Team Trasimeno i roadracing, og hele racingmiljøet håper nå på hennes raske og fullstendige bedringsprosess.

Skrev innlegg på Instagram dagen før løpet

På fredag publiserte Mia et innlegg på Instagram hvor hun skrev:

«Dag 1 på @misanoworldcircuit og @worldwcr ferdig ✅

FP1 – Følte meg bedre på sykkelen gjennom hele økten, men hadde dessverre et fall da jeg prøvde å unngå å treffe en annen fører som hadde tekniske problemer på racinglinjen. Racingulykke – shit happens 😵‍💫

Superpole – startet med noen små problemer med bremsen, men det var lett å fikse. Endte opp med å prøve å kvalifisere alene, men hadde en ganske god følelse på sykkelen. P15.

«Vi går for mer i morgen 🏁«

Tags:

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com