lørdag, januar 16, 2021

Den nybakte verdensmesteren: «Tusen takk alle sammen»

Mest lest nå

Onsdag var en gledens dag for Magnus Carlsen og alle sjakkinteresserte nordmenn. Fabiano Caruana ble slått etter omspill i finalen og for fjerde gang er Magnus Carlsen verdensmester i sjakk!

Det ble en lang batalje med tolv strake remiser i langsjakk. Duellen måtte avgjøres på omspill. Og Carlsen selv var skråsikker før omspillet i London. Kanskje ikke så rart ettersom nordmannen aldri har tapt et omspill.

– Jeg er veldig glad. Det var en veldig, veldig god dag på jobben. Første parti var ganske jevnt og spennende, men så greide jeg å lure ham i tidsnøden. Andre parti var komplisert, men jeg hadde en god følelse. Det tredje var litt mer nervøst, men jeg følte aldri at jeg var i fare, sier Carlsen til NRK.


 

View this post on Instagram

 

The match is heating up

A post shared by Magnus Carlsen (@magnus_carlsen) on

Takker for all støtte

I en video publisert på Instagram takker Magnus Carlsen alle menneskene som har støttet han på veien mot og i finalen.

 

View this post on Instagram

 

🏆

A post shared by Magnus Carlsen (@magnus_carlsen) on

På pressekonferansen etter kampen kan TV 2 fortelle at Carlsen mente alt fungerte perfekt, han hadde også et glimt i øyet og en kommentar til de som mente noe annet.

– Jeg hadde en god dag på jobben og alt fungerte perfekt. Jeg synes jeg gjorde en god avgjørelse da jeg tok remis i siste parti i langsjakken. Noen undervurderte den beslutningen, men jeg mener jeg tok den riktige beslutningen. Basert på mine sjanser i omspillet, så viser det at er rett. Når det gjelder de som mener noe annet, så har de rett til å ha sine idiotiske meninger, gliste han.

En vanvittig sterkt prestasjon av Magnus Carlsen. Gratulerer så mye! Trykk på deleknappen for å hylle nordmannen du også!

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter