in ,

Den nye beskjeden fra Maren Lundby: Dette er målet for sesongen

Foto: NTB

Maren Lundby har hatt en tøff tid bak seg. Men på imponerende vis har hun kommet tilbake til hoppsporten. Nå forteller hun om utfordringene og håpet for sesongen.

Skihopper Maren Lundby skapte mange overskrifter i høst da det ble kjent at hun ikke kom til å delta i OL.

Lundby fortalte selv at hun ikke er villig til å slanke av de kiloene som kreves for deltakelse.


– Det stilles ekstreme krav til ulike ting i skihopping, og vekt er én av dem, sa Lundby i et intervju med NRK.

Avgjørelsen fikk mange reaksjoner, men mest av alt ble Lundby hyllet for å stå i mot vekt og kroppspress for idrettsutøvere, ikke minst innen hoppsporten.

Det som kunne se ut som en karrierestopper for Lundby har nå blitt til et comeback hvor alle i hoppmiljøet lar seg imponere. Landslagstrener Christian Meyer sparer ikke på superlativene og sier til Dagbladet:

– Jeg er usikker på om hun hoppteknisk har sett bedre ut!

Klar for verdenscupen og comeback

Førstkommende helg starter verdenscupen i Wisla i Polen. Og Maren Lundby er klar for et comeback mange tvilte på ville skje.

– Jeg føler at det går framover. Når jeg gjør de beste hoppene mine, kan det fly OK. Hvis jeg gjør feil, blir jeg litt hardere straffet enn tidligere, forteller 28-åringen til Dagbladet.

Lundby forklarer at nå i starten har hun mer fokus på trening og utførelse enn selve plasseringene. Det tar tid å komme tilbake i toppform. Og når Dagbladet spør om hva som er den største utfordringen legger ikke Lundby skjul på at vekta er vanskelig.

– Det går på det jeg har pratet om – vekta. Jeg har fortsatt en del å gå på. Men jeg nærmer meg for hver uke som går. Jeg må være tålmodig og ta tida til hjelp. Jeg tenker kanskje at verdenscupen på Lillehammer i desember er da jeg kan forvente å kjempe litt mer.

Etter VM-gullet i Oberstdorf i 2021 gikk Lundby opp 14 kilo. Det blir ikke borte på et blunk.

Men uansett, målet for sesongen er klart. Lundby sikter intet mindre enn mot gull.

– Jeg føler meg ganske sikker på at jeg skal kunne kjempe om verdenscupseirer denne sesongen. Jeg ser det går framover og stoler på prosessen, sier hun til avisen.

Vi ønsker Maren Lundby masse lykke til med comebacket i verdenscupen!

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Mange opplever det siste farvel med hunden eller katten nesten som å miste et familiemedlem

Slik går det med Jakten-Tina nå