Hjem Kjendisnytt Den nye sterke avsløringen til Alexander Rybak: – Et levende helvete

Den nye sterke avsløringen til Alexander Rybak: – Et levende helvete

Alexander Rybak (34) har brukt 2020 på å bli kvitt pilleavhengigheten. Nå forteller han om hvor tøft det vært.

I et innlegg på Instagram i sommer avslørte Grand Prix-stjernen Alexander Rybak at han over mange år har vært avhengig av piller: «Jeg har levd med en hemmelighet. I 11 år har jeg vært avhengig av sovemedisiner og antidepressiva. Det begynte så uskyldig, men til slutt knuste det nesten livet mitt.»

– I januar startet jeg rehabilitering (jeg fikk god hjelp fra legene mine) og sakte men sikkert begynner jeg å føle meg som meg selv igjen», fortalte han videre.

Alexander Rybak ble verdenskjent kjent da han i 2009 vant Eurovision Song Contest. Med sin egenkomponerte «Fairytale» gikk han helt til topps i konkurransen, og ble raskt et verdensidol. Spesielt i Øst-Europa har Rybak tusenvis av fans.

Snakker om mental helse og problemer

At Rybak er populær forstår man raskt når man ser på Instagramprofilen hans. Der er det nesten 270.000 følgere, fra alle verdens land. Og nettopp på denne profilen har Rybak ved en rekke anledninger skrevet om hvordan han føler seg og hvor vanskelig livet kan være.

I 2019 skrev han blant annet:

«Kanskje er det ikke slik jeg ser ut, men det er akkurat slik jeg føler det: Konstant redd for å leve. Konstant glad for at jeg lever.»

Og i sommer skrev han mer om hvordan pillemisbruket påvirket han.

«De siste årene gjorde pillene meg svak og redd. Det påvirket ikke bare hjernen min, men også musklene og magen. Det ødela forhold til mennesker, men viktigst av alt ødela det nesten viljen min til å leve.
Jeg vet at det er mange der ute som sliter med de samme problemene, så i løpet av de neste ukene vil jeg dele mine erfaringer med dere, og hvis noen kan lære av dem, vil det få meg til å føle meg bedre»

Den nye meldingen

Denne uken kom det en ny melding fra Rybak. En melding hvor han forteller hvor hardt det har vært å venne seg av med piller.

Alexander Rybak skriver:

«Vær så snill å bruk Google translate til å oversette dette til ditt språk.

I dag er det akkurat akkurat ett år siden jeg hadde min første natt uten sovemedisin. Det startet som et levende helvete, med hallusinasjoner, kaldsvette, magekramper og manisk depresjon, men for hver måned ble det lettere.

Nå føler jeg meg mer som meg selv igjen (jeg har til og med startet med TikTok) MEN jeg har forstått at 11 år med misbruk av piller aldri kan slettes helt fra hodet mitt. Jeg vil for alltid være høysensitiv, på alle måter, og det er noe jeg må leve med,» skriver Rybak. Han kommer også med et lite tips om hvordan han takler suget når det kommer.

«Hver gang jeg vil gå tilbake til narkotiske stoffer, tar jeg bare noen push-ups til Rammstein eller Eminem istedenfor. Det finnes alltid bedre måter. Jeg ber dere alle om å HØRE PÅ LEGEN DERES, og aldri starte med selvmedisinering».»

Nesten 30.000 mennesker har likt innlegget til Rybak og hundrevis skriver kommentarer.

Flere skriver at de selv har eller lider av depresjon, og at det hjelper å lese innleggene til Rybak.

Det er sterkt å lese om historien til Rybak, men også så viktig at mennesker som han forteller sin historie. Han har så mange følgere og mange som ser opp til sitt idol, og det at han deler nettopp sine erfaringer kan være til hjelp for mange.

Har du selv ting du sliter med? Husk at du alltid kan ringe Mental helses hjelpetelefon: 116 123.

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com