Hjem Nyheter Den nye svindelmetoden du må være obs på – så lett å bli lurt

Den nye svindelmetoden du må være obs på – så lett å bli lurt

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

De dukker alltid opp. Nye metoder som skal svindle meg og deg for pengene våre eller vår personlige informasjon. Nå herjer en ny e-postsvindel.

At man mottar e-poster som utgir seg for å være noe annet enn de er, er ikke noe nytt fenomen. Men med tiden utvikler også svindlerne seg, og e-postene ser mer og mer autentiske ut.

Den siste uken har undertegnede av denne artikkelen mottatt flere forskjellige svindelforsøk på e-post.

Jeg skal vise deg hvordan disse ser ut, hvor lett det er å la seg lure, og hvordan du alltid kan avdekke denne type svindel.

E-post fra Sparebank1

E-postene som jeg, og en rekke andre nordmenn nå mottar ser ut som de kommer fra Sparebank 1.

I emnet til E-posten står det: Konto låst.

Når man åpner e-posten ser den ganske så autentisk ut. I mailen står det at kontoen er låst, og du må klikke på en knapp for å følge videre instruksjoner for å låse den opp.

Dersom du klikker på denne knappen vil du komme til en side hvor du må oppgi bankinformasjon, og gjør du det, sender du all informasjonen direkte til svindlerne.

Foto: Sosialnytt

Dette må du se etter

Selv om disse e-postene ser autentiske ut, så er det alltid noen spor som avslører at de er falsk. I svindelen som nå herjer kan du legge merke til følgende:

  • Sjekk avsenders e-postadresse. Dersom denne er ekte skal den avslutte med @sparebanken1.no

Når man ser på svindeleposten så er avsenders adresse: esd-22fdgedf@cb27.com

En helt tydelig falsk avsenderadresse og ikke Sparebanken 1.

  • En annen ting du kan være obs på i disse epostene er skrivefeil. Stort sett er disse laget av utenlandske aktører, og dårlig norsk eller skrivefeil forekommer ofte. Så også i denne e-posten hvor det for eksempel er skrevet kontobankingen istedenfor bankkontoen.
Foto: Sosialnytt

Svært mange nordmenn mottar nå denne e-posten, og mange lar seg lure. Del og tips venner og bekjente om denne artikkelen slik at flest mulig vet hva man skal være obs på!

LES OGSÅ: Kurt Nilsen advarer mot ny svindel: – Ikke la deg lure!

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com