in ,

Den nye videoen av kronprinsparet hylles

kronprinsparet
Foto: Mette Marit / Instagram

Om det er en ting koronapandemien har ført med seg, som er av det positive slaget, må det være at svært mange av oss har tatt i bruk naturen vår hyppigere. Det gjelder også for kronprinsparet.

For hva kan man egentlig gjøre når man ikke kan reise, ikke samles i store grupper, treningssentre har vært stengt, sosialt kontakt begrenset, osv. Jo, da har naturen og friluftsliv i vårt vakre land blitt et yndet alternativ for flere og flere.


Og det var nettopp tema for kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit da de nylig la ut på padletur sammen med fire ungdommer i Oslofjorden.

Turfølget på vei til Ytre Vassholmen i Oslofjorden (Foto: Det kongelige hoff / Simen Sund)

Det kan se ut til av vi ser en ende i den mørke, lange tunnelen kalt koronapandemi. Tidligere denne uken gikk FHI ut og uttalte at pandemien snart er over i Norge. Og det er jaggu på tide, for mange er lei nå.

– Det er lov å glede seg over det, selv om det jo er trinnvis litt etter litt. Jeg tror mange er ganske lei og kanskje litt utålmodige også, forståelig nok. Det er ikke helt over ennå, men det er vel grunn til å tro at det kommer til å bli litt bedre etter hvert nå, sier kronprins Haakon til NRK.

Kom deg ut!

Men vi er ikke i mål helt enda. Og fremdeles må vi ta forhåndsregler og leve med tiltak. Vi er bare veldig nære. Kronprinsparet har et tips til deg som sitter inne, som kjeder deg, som er drittlei korona.

– Det er mye bra psykisk helse i det å komme seg ut i naturen, sier kronprinsen.

Videre kan han fortelle at det er nettopp det han og Mette-Marit har gjort under pandemien.

– Det har betydd veldig mye. Når det har vært mye restriksjoner, har det vært utrolig fint at vi har muligheten til å komme oss ut og være ute i naturen, sier kronprins Haakon til NRK.

Og kronprinsessen; hun er helt enig.

– Jeg tror friluftsliv er noe av det lureste man kan gjøre for å ta vare på sin egen både psykiske og fysiske helse. Å komme seg ut når vi har måttet være så mye inne, tror jeg har vært livsnødvendig for mange. Det kan være dem som har sittet på hjemmekontor, eller barn som ikke har kunnet treffe venner som før, sier kronprinsesse Mette-Marit.

På padletur med ungdommer

Og den nevnte padleturen til kronprinsparet er selvfølgelig blitt foreviget og publisert på Kongehuset sine Instagramsider. Et innlegg som får tusenvis av reaksjoner, og hvor svært mange ønsker å hylle kronprinsparet for deres folkelige væremåte, og ikke minst for at de slår et slag for friluftsliv og psykisk helse.

«Så hyggelig og flott prosjekt –
Tenk om journalistene kunne fortelle om dette – så inspirerende og oppbyggende for unge mennesker❤️,» skriver en.

«Jeg lo godt da Metter Marit snakket til NRK om «å lufte vædde» som man sier på Sørlandet. Veldig bra kommentar. 👏👏😂 Og kajakkpadling er for øvrig en fantastisk aktivitet for helsa.❤️,» skriver en annen.

Du kan se filmen av kronprinsparet nedenfor. Del gjerne artikkelen videre for å spre budskapet til kronprinsparet om å komme seg ut!

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

main coon

Møt Valkyrie – Maine coon-katten med menneskeansikt

Ingrid Gjessing Linhave

Ingrid Gjessing Linhave med ny oppdatering om helsa fra sykehuset