in , ,

Den nyeste Instagram-dillen: Hunder på kollektivtransport

Skjermdump: Instagram

Instagramkontoen «snuter_paa_ruter» tar av på nett.

Kontoen ble opprettet i november i fjor, og konseptet er ganske enkelt: Bilder av hunder som tar buss, trikk eller bane.

– Jeg hadde plutselig et helt album på mobilen min med bilder av hunder på trikk, tog og buss. Så viste deg seg at en venninne av meg hadde det samme. Så kom jeg på navnet til kontoen, og oppretta den, sier kontoeier Stine Ruud (24) til Avisa Oslo.


Stines egen hund, Marvin (7), figurerer også ofte på kontoen. Men begeistringen over firbeinte stopper ikke ved hennes egen Marvin.

– Hver gang jeg ser en hund gå inn på en trikk tar jeg meg selv i å gå etter den, sier hun til AO.

Folk som har fått øynene opp for den festlige kontoen til Stine sender ofte hyggelige meldinger om at de blir glade over å følge den. Mange sender også egne bilder av snuter på Oslos kollektivtransporselskap Ruter.

I København var det en dame som ble så begeistret for Stines konsept at hun lurte på om hun kunne stjele ideen. Det ble til «Pendlerpoter».

I løpet av noen få uker har Snuter på Ruter nær doblet antallet følgere. Med all avisomtalen den får i disse dager blir det trolig mange flere som vil more seg med de firbeinte kollektiv-passasjeneren.

Selv om de fleste sender hyggelige tilbakemeldinger er det noen som ikke kan dy seg for å komme med formaninger: til bildet av en diger hund i setet er det en som kommenterer «den har ikke noe å gjøre oppe i setet».

Andre tar det vi må gå ut fra er et staget bilde litt mer humoristisk og sier «beina ned fra setet».

Stine har også klart å finne en Snut på Ruter:

Og Bergenserne er selvsagt – som alltid – ivrige på å fremheve byen sin. Når denne søvnige karen dukker opp på en Ruter-konto, er kommentarfeltet raskt ute med å opplyse at dette faktisk er Bybanen i Bergen:

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Den norske serien ligger på fjerde plass på den globale strømmelisten til Netflix

syden

Dette er feriedrømmene for 2022