torsdag, juli 29, 2021

Den omstridte spleisen til paret fra sommerhytta: Dette går pengene til

Mest lest nå

De vant ikke hytta gjennom «sommerhytta» – men folk begynte å samle inn penger for at Anna og Jone skal kunne kjøpe hytta de bygget i programmet.

Det tok ikke lang tid før Spleisen hvor man samlet inn penger til Anne og Jone fikk mye medieomtale og høstet mye kritikk.

Paret som endte på andreplass fikk altså ikke en hytte gjennom programmet, noe som som Anna omtalte som svært skuffende på Instagram.


– Da var Sommerhytta over, og vi må ta til takke med en ordentlig kjip andreplass, skrev hun like etter finalen.

Men selv om paret ikke vant drømmehytta gjennom konkurransen begynte flere å donere penger for at Anna og Jone skal få kjøpe hytta.

I en innsamling som ble opprettet på Spleis kan man lese:

Hjelp Anna og Jone fra Sommerhytta til å få kjøpe hytta på Mjøsli.

Hjelp Anna og Jone så de får kjøpt den fine hytta de bygde under sommerhytta på Mjøsli.

Hjelp det ungeparet så de får kjøpt seg denne fine hytta de bygde.

Pengene går til Anna og Jone sin konto.

På få timer samlet spleisen inn over 21.000 kroner. Den totale summen endte til slutt på 190 000 kroner. Drammens Tidende har blant annet omtalt saken, og i deres kommentarfelt på Facebook kan man lese at mange reagerer på den noe uvanlige innsamlingsaksjonen.

«Her håper jeg paret setter foten ned, og heller be folk samle inn på spleis til gode formål for barn, eldre i Modum. Dette paret har alt de trenger… (man må tåle å tape en konkurranse uten å sutre over at noen er bedre enn dem)», lyder en av kommentarene.

En annen påpeker at man heller burde samle inn penger til folk som har større basale behov enn en hytte.

«Start heller innsamling for de som trenger det mest, f.eks de som ikke har råd til å ta med seg barna på ferie. « Rett frem….» er en god organisasjon å samle inn penger for!».

Dette går pengene til

En spleis ble også opprettet til vinnerne av Sommerhytta. Men far Kurt Rasmussen (48) og datter Veronica Johansen Rasmussen (26) ønsket ikke å ta i mot penger som ble samlet inn for at de skulle kunne ferdigstille loftstuen på sin hytte.

Veronica bekrefter overfor TV 2 at det ble opprettet en innsamling i deres navn, som de ikke var klar over.

– Plutselig fikk jeg tilsendt så mange skjermdumper på Instagram om at det var opprettet en spleis. Det var mange som lurte på om det var tull, eller hva det var, og om vi hadde sett det og skulle ta stilling til det, sier hun til TV-kanalen.

Sammen med faren som hun vant hytta med, har hun gått ut i sosiale medier og sagt at de ikke ønsker å ta imot pengene som er samlet inn.

– Vi følte det ble helt feil. Vi har vært så heldige å vinne en hytte, så da følte vi det ble rart å godta den. Men det var jo hyggelig gjort, om det var ekte og godt ment fra vedkommende, sier hun til TV 2.

Nå har Jone og Anna fortalt Se og Hør hva de skal bruke de 190.000 som de fikk gjennom innsamlingen på.

– Pengene går til formålet og er satt til side, slik at drømmen kanskje en dag kan oppfylles, sier de til Se og Hør.

De to har også tidligere fortalt Se og Hør hvor mye de setter pris på innsamlingen.

– Det er hyggelig at folk tenker at det betyr så mye for dem at vi skal ha hytte. Det betyr jo selvfølgelig mye for oss at vi har gjort såpass inntrykk. Det er veldig positivt for oss med en sånn boost på slutten, sa Jone til Se og Hør da spleisen hadde blitt opprettet.

Synes du det var en smart prioritering å spare pengene til videre hyttebygging? Bruk gjerne kommentarfeltet vårt på Facebook for å si din mening.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter