onsdag, januar 29, 2020
Historier fra livet Den pensjonerte læreren skrev et brev til alle foreldre....

Den pensjonerte læreren skrev et brev til alle foreldre. Hva synes du om brevet?

-

Man kan stadig lese om forskjellige meninger rundt utdanningssystemet og om jobben som lærere gjør. Veldig mange har forslag til hvordan ting bør gjøres, og hva som ikke bør gjøres.

Har disse som mener å vite best vært i et klasserom og sett hvordan ting fungerer i praksis? Brevet nedenfor er skrevet av en pensjonert lærer, og er blitt delt mange ganger på nettet. Er du enig i det som står der?

Her er brevet som den pensjonerte læreren Lise skrev:

Som en pensjonert lærer er jeg lei av folk som ikke vet noe om offentlige skoler, som ikke har vært i et klasserom på lenge, og som mener de kan fikse utadannelsessystemet vårt. Lærerne er ikke problemet! Foreldrene er problemet! De lærer ikke barna sine manerer, respekt eller generell kunnskap om hvordan man kommer overens med andre mennesker. Barna kommer på skolen i sko som koster mer enn hele antrekket til læreren.

Når du ser på skoler som «feiler», se på foreldrene og elevene. Kommer foreldrene på foreldremøtene? Snakker de med lærerne regelmessig? Passer de på at barna er forberedt og har det nødvendige utstyret? Passer de på at barna gjør leksene sine?

Tar elevene notater i klassen? Gjør de leksene sine? Følger barna med i timene? Eller er de en av dem som bråker og ødelegger for de andre?

Når du ser på disse faktorene skjønner du at det ikke er skolene som feiler, men foreldrene. Lærerne kan ikke gjøre både sine jobber og foreldrene sine jobber.

Inntil foreldre begynner å gjøre sin jobb, kommer ikke noe til å bli bedre!

– Lisa Roberson

Kanskje noe flest mulig burde tenke over? Del gjerne videre dersom du er enig med læreren.

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Kjøpmann nekter å selge energidrikker til barn under 16 år

Den danske kjøpmannen Allan Kring Bülow nekter å selge energidrikker til barn under 16 år. Og han krever ID i kassen. "Jeg kunne tjent penger...

Etter over 20 år alene: Ullared-Maritta (75) har endelig funnet kjærligheten

Den populære TV-serien "Ullared" har rullet over norske TV-skjermer i mange år, og gitt oss uforglemmelige opplevelser med Maritta og søsteren Gunnel og bestevennene...

John Arne Riise kjøper gaver til kona for 25.000 kroner i måneden

Tidligere fotballspiller John Arne Riise (39) har et svært høyt forbruk. Det kom frem da han deltok i TV-programmet "I lomma på Silje". I snitt...