søndag, januar 24, 2021

Den rørende meldingen fra brannvesenet – og bildene av hunden som overlevde 6 dager i skredet

Mest lest nå

Det er fremdeles vanskelig å forstå hvordan det kunne gå så gale som det gjorde da skredet i Gjerdrum krevde ti menneskeliv og hundrevis av hjem.

I tiden etter den tragiske hendelsen kommer det heldigvis også noen historier om kjærlighet og lys. Som Marit på 90 år som våknet av skredet og løp rundt midt på natten og varslet naboene.

Eller historien om hunden Zajka som ble reddet fra skredet og gjenforent med familien.


Siden har det kommet flere historier om kjæledyr som har blitt reddet ut av skredet, etter mange dager. Og ikke minst har historien om dyrlegen «Hjemmeveterinær», som jobber gratis for alle dyrene som er berørt av skredet, rørt oss.

Brannvesenets takk

Øvre Romerike brann og redning har publisert et innlegg på Facebook som har fått stor oppmerksomhet de siste dagene.

«Kjære gode, hjertevarme Gjerdrum.
Jorda har bokstavelig talt åpnet seg rett under føttene deres. Dere har mistet ti av deres egne. Vi er så inderlig lei oss på deres vegne
💔 slik begynner brannvesenet innlegget før de forteller om hverdagen som kommer, og et lyspunkt i det hele da de fant hunden Chanel som overlevde seks dager i skredet.


«Det er så mye som aldri blir som før. Nå begynner sorgarbeidet og gjenoppbyggingen av Gjerdrum. Samtidig kommer hverdagen, med jobb og skole, krav og plikter.
Vi har lært dere i Gjerdrum å kjenne på en helt spesiell måte i disse dagene som har vært så fulle av uvisshet og sorg. Vi har møtt ei bygd med et lysende samhold og et ustoppelig ønske om å hjelpe. Vi har også møtt motet og viljen til å fortsette videre – tross alt. Vi har møtt livskraftige, lille Chanel, hunden som ble funnet i live seks dager etter raset,»
skriver brannvesenet.

På slutten av innlegget sitt takker de også alle som har bidratt og gjort en innsats etter at det fatale skjedde.

«Ingen av oss blir de samme igjen etter dette, ikke vi i brannvesenet heller. Vi vil alltid ha med oss Gjerdrum.
Takk for måten dere har tatt imot oss på, og hvordan dere har gjort alt dere kunne for å gjøre arbeidet vårt lettere. Nå begynner gjenoppbyggingen av bygda, og vi skal bidra med det vi kan.
I kriser ser man ofte hva som bor i folk. Vi er ydmyke og takknemlige for den innsatsen alle de profesjonelle og de frivillige har lagt ned i Gjerdrum og på mottakene for dem som brått mistet sine hjem.
Takk alle sammen
❤️«

Kjære gode, hjertevarme Gjerdrum. Jorda har bokstavelig talt åpnet seg rett under føttene deres. Dere har mistet ti av…

Posted by Øvre Romerike brann og redning on Friday, January 8, 2021

Seks dager i skredet

Den lille hunden Chanel som brannvesenet skriver om ble tatt hånd om av hjemmeveterinæren etter at den ble funnet. De har publisert noen rørende bilder av hunden på Facebook. De skriver:

«Chanel er tegn på et mirakel. Overlevd 5-6 dager i jordskredet. Hun har det helt fint og er levert til sin eier❤️«

Du kan se bildene av Chanel nedenfor.

Chanel er tegn på et mirakel. Overlevd 5-6 dager i jordskredet. Hun har det helt fint og er levert til sin eier❤️Stor takk til veterinær Alf og Anne for all hjelpen🐈🩺💉

Posted by Hjemmeveterinær on Thursday, January 7, 2021

LES OGSÅ:

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter