Hjem Kjendisnytt Den siste Everly Brothers-broren er død

Den siste Everly Brothers-broren er død

Del
X

Familien bekrefter dødsfallet til Don Everly, den siste av brødrene i musikerduoen Everly Brothers som besto av Don og Phil Everly.

Don Everly, det siste gjenlevende medlemmet av Everly Brothers og en pioner innen rock ‘n’ roll, døde i sitt eget hjem i Nashville lørdag. Han ble 84 år gammel.

En talsperson for familien bekreftet Everlys død overfor The Los Angeles Times, men de har ikke kommet med opplysninger om dødsårsaken.

– Don levde slik hjertet hans følte for. Don uttrykte sin takknemlighet for å kunne leve ut drømmene sine med sin sjelevenn og kone, Adela, og å dele musikken som gjorde ham til en Everly Brother, heter det i uttalelsen fra familien.

Don og hans yngre bror Phil var i blant de første musikerne som ble innviet i «Rock & Roll Hall of Fame» i 1986, sammen med Elvis Presley, Chuck Berry, Little Richard, Buddy Holly og Jerry Lee Lewis.

I løpet av en femårsperiode fra 1957 til 1962 hadde brødrene 15 topp 10-hits, blant dem: «Bye Bye Love»; » All I Have to Do Is Dream”.

I 1960 toppet Everly Brothers hitlistene med «Cathy’s Clown». Låten ble senere innspilt av Reba McEntire, som toppet hitlistene med den i 1989.

De to brødrene inspirerte en rekke band og artister, fra The Beatles til Simon and Garfunkel og The Byrds.

John Lennon og Paul McCartney la heller ikke skjul på hvor de hadde hentet inspirasjon da de startet opp sin karriere under navnet Foreverly Brothers.

Phil Everly, som var den yngste av de to, døde i 2014. Han var da 74 år gammel.

Don Everly giftet seg med Adela Garza i 1997. Dette var hans tredje ekteskap. Han hadde tidligere vært gift med Mary Sue Ingraham og Venetia Stevenson. Don Everly som hadde tre barnebarn, etterlater seg fire barn.

Nedenfor kan du gjenoppleve All I Have To Do Is Dream.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com