torsdag, februar 20, 2020
Nyheter Den slagrammede kvinnen satt på trappa i minusgrader i...

Den slagrammede kvinnen satt på trappa i minusgrader i 15 timer uten å få hjelp

-

Drosjesjåfør Holger Lishagen kjørte kvinnen hjem i 19-tiden på kvelden. Men etter å ha sluppet henne av uten for huset i Tangen, fikk han en dårlig følelse. Han ble bekymret for at kvinnen, som har hatt fire hjerneslag, ikke hadde nøkkel til å komme seg inn.

«Det var seks minus og kaldt. Og kvinnen var dårlig kledd. Jeg ble bekymret for at hun skulle sitte på trappa og fryse», sier Holger Lishagen til TV 2. Det var Hamar Arbeiderblad som først skrev om saken.

Da Holger kom tilbake på kontoret, delte han sin bekymring med drosjeeier Marthe Skjæret Nilsen. Hun begynte å ringe rundt for å forsikre seg om at kvinnen fikk hjelp. Hun ringte både legevakten, politiet og hjemmetjenesten men ingen kunne hjelpe kvinnen.

«Jeg hadde totalt 24 samtaler bare for å kunne hjelpe en kunde», sier Marthe.

Politiet skulle sende en bil

I 23-tiden, fire timer etter at sjåføren hadde satt av kvinnen, ringte politiet og fortalte at hjemmetjenesten hadde dratt hjem til kvinnen, men at de ikke kunne se henne utenfor huset.

«Jeg sa til politiet at jeg kunne dra ut til kvinnen selv, med lommelykt. Og at jeg skal vedde på at jeg finner henne. Da sier politiet at de skal sende ut en bil til adressen og sjekke ut selv», sier Marthe.

Marthe slo seg til ro med at kvinnen nå fikk hjelp. Hun dro hjem og la seg. Dagen etter ringte hun politiet for å høre hvordan det hadde gått.

«Da får jeg beskjed om at det hadde vært noe aktivitet i løpet av natten, men at kvinnen ikke ble funnet», sier Marthe.

Nedsnødd og iskald

Nå blir Marthe så bekymret at hun kjører ut til kvinnens hus selv. Da hadde det gått 15 timer siden kvinnen ble sluppet av. Kvinnen satt på trappen utenfor huset, nedsnødd, medtatt og iskald.

Illustrasjonsfoto fra Canva. Bildet er ikke av kvinnen artikkelen omhandler.

«Det var 6 kuldegrader da vi kjørte henne hjem på kvelden. Da vi rykket ut og fant henne på trappa, 15 timer senere, var det null grader. Om det ikke hadde blitt mildere, hadde hun ikke klart seg. Hun var medtatt og iskald», sier Marthe.

Politiet beklager

«Det ble sagt på kvelden at det skulle sendes en bil dit. Den vurderingen ble gjort om. Det ser vi i ettertid at var en feil vurdering. Og det beklager vi», sier fungerende seksjonsleder, Jan Egil Gilberg ved Innlandet politidistrikt til TV 2.

«Tilbakemeldingen vi fikk var at hjemmetjenesten hadde vært på adressen og sett etter kvinnen, men ikke funnet henne. Man slo seg til ro med det», sier han videre.

Kommunalsjef Tove Selnes i Stange kommune sier at en ansatt fra kommunen dro til eiendommen, men ikke så kvinnen.

«Vi beklager virkelig at en av innbyggerne våre har hatt en slik opplevelse», sier hun.

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Med hjelp av to epler lærte denne læreren elevene sine noe om mobbing

Mobbing er et stort problem som vi dessverre ikke har klart å få bukt med i Norges land. Vi vet at rundt 63.000 barn...

Martin fikk sjokk da han oppdaget hvor stor skade snusen hadde gjort – ønsker å advare andre

47-år gamle Martin Sandqvist fikk sjokk da Nittedal tannklinikk avdekket store skader i munnen hans. Martin har brukt snust hver eneste dag de siste 30...

Brukte mobil mens han kjørte og tok livet av tre barn – Nå ønsker familien at du skal se videoen

Alt for mange mennesker bruker mobiltelefonen mens de kjører. Og alt for mange må betale med livet sitt som følge av dette. Visste du at...