onsdag, september 23, 2020

Den slagrammede kvinnen satt på trappa i minusgrader i 15 timer uten å få hjelp

Mest lest nå

11 symptomer på fibromyalgi alle burde kjenne til

Stadig flere opplever å bli diagnostisert med fibromyalgi og en undersøkelse utført i Sverige viste at omtrent 250 000 svensker lider av denne sykdommen....

Drosjesjåfør Holger Lishagen kjørte kvinnen hjem i 19-tiden på kvelden. Men etter å ha sluppet henne av uten for huset i Tangen, fikk han en dårlig følelse. Han ble bekymret for at kvinnen, som har hatt fire hjerneslag, ikke hadde nøkkel til å komme seg inn.

«Det var seks minus og kaldt. Og kvinnen var dårlig kledd. Jeg ble bekymret for at hun skulle sitte på trappa og fryse», sier Holger Lishagen til TV 2. Det var Hamar Arbeiderblad som først skrev om saken.

Da Holger kom tilbake på kontoret, delte han sin bekymring med drosjeeier Marthe Skjæret Nilsen. Hun begynte å ringe rundt for å forsikre seg om at kvinnen fikk hjelp. Hun ringte både legevakten, politiet og hjemmetjenesten men ingen kunne hjelpe kvinnen.


«Jeg hadde totalt 24 samtaler bare for å kunne hjelpe en kunde», sier Marthe.

Politiet skulle sende en bil

I 23-tiden, fire timer etter at sjåføren hadde satt av kvinnen, ringte politiet og fortalte at hjemmetjenesten hadde dratt hjem til kvinnen, men at de ikke kunne se henne utenfor huset.

«Jeg sa til politiet at jeg kunne dra ut til kvinnen selv, med lommelykt. Og at jeg skal vedde på at jeg finner henne. Da sier politiet at de skal sende ut en bil til adressen og sjekke ut selv», sier Marthe.

Marthe slo seg til ro med at kvinnen nå fikk hjelp. Hun dro hjem og la seg. Dagen etter ringte hun politiet for å høre hvordan det hadde gått.

«Da får jeg beskjed om at det hadde vært noe aktivitet i løpet av natten, men at kvinnen ikke ble funnet», sier Marthe.

Nedsnødd og iskald

Nå blir Marthe så bekymret at hun kjører ut til kvinnens hus selv. Da hadde det gått 15 timer siden kvinnen ble sluppet av. Kvinnen satt på trappen utenfor huset, nedsnødd, medtatt og iskald.

Illustrasjonsfoto fra Canva. Bildet er ikke av kvinnen artikkelen omhandler.

«Det var 6 kuldegrader da vi kjørte henne hjem på kvelden. Da vi rykket ut og fant henne på trappa, 15 timer senere, var det null grader. Om det ikke hadde blitt mildere, hadde hun ikke klart seg. Hun var medtatt og iskald», sier Marthe.

Politiet beklager

«Det ble sagt på kvelden at det skulle sendes en bil dit. Den vurderingen ble gjort om. Det ser vi i ettertid at var en feil vurdering. Og det beklager vi», sier fungerende seksjonsleder, Jan Egil Gilberg ved Innlandet politidistrikt til TV 2.

«Tilbakemeldingen vi fikk var at hjemmetjenesten hadde vært på adressen og sett etter kvinnen, men ikke funnet henne. Man slo seg til ro med det», sier han videre.

Kommunalsjef Tove Selnes i Stange kommune sier at en ansatt fra kommunen dro til eiendommen, men ikke så kvinnen.

«Vi beklager virkelig at en av innbyggerne våre har hatt en slik opplevelse», sier hun.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter