fredag, januar 22, 2021

Den sosiale nedstengingen av Oslo forlenges – alt tyder på at de strenge tiltakene varer ut året

Mest lest nå

Torsdag sier byrådsleder Raymond Johansen (AP) at alt tyder på at de strenge særtiltakene Oslo har innført for å få bukt med koronasmitten vil vare ut 2020.

– Episenteret for smitten i Oslo har havnet i våre østlige bydeler, særlig i Groruddalen, sier en bekymret byrådsleder Raymond Johansen (Ap) ifølge Aftenposten på pressekonferansen torsdag ettermiddag.

Byrådslederen bekrefter at den sosiale nedstengningen av hovedstaden forlenges frem til mandag 14. desember.


Dette betyr at treningssentre, kinoer, teatre, svømmehaller, lekeland og lignende fortsatt vil være stengt. 

Hovedstaden har også full skjenkestopp, og forbud mot alle innendørs arrangementer. Breddeidretten for voksne er stanset, og alle cuper og turneringer for barn og unge avlyst.

I videregående skole, voksenopplæringen og på ungdomsskolene er det innført «rødt nivå». Dette betyr ifølge Oslo Kommune ikke at skolene holder stengt, men det innebærer strengere krav til avstand og kontakt mellom elevene og ansatte på skolene. 

Byrådsleder i Oslo Raymond Johansen (Ap) Foto: Oslo Kommune

I butikker, kjøpesentre og lignende steder begrenses antallet kunder slik at det er mulig å opprettholde to meters avstand. Det er også påbud om bruk av munnbind i drosjer for sjåfør og passasjerer.

Smitteøkningen  blant barn og unge i Oslo har økt kraftig, og ifølge Aftenposten er nå tre skoler i Groruddalen øst i byen stengt etter smitte blant elever og ansatte. De tre skolene ligger i de bydelene som har høyest smittetrykk.

Johansen vil likevel ikke stenge alle Oslo-skolene.

– Så langt som mulig, vil vi unngå nedstenging av skoler. Men vi følger situasjonen nøye og vil vurdere målrettede tiltak, sier Johansen ifølge Aftenposten og legger til at det å ha barn hjemme vil bidra til å lamme samfunnet.

Hvis smitten går ned kan det bli små lettelser før jul. Men byrådslederen sier at alt tyder på at de strenge tiltakene vil vare ut 2020.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter