Gravemaskinfører Inge Sundström får øye på elgen som har gått gjennom isen. Hans kreative redningsaksjon, blir nå hyllet i sosiale medier.

Inge jobber ved svenske Sjöbevakningen i Kökar. Sjöbevakningen er en svensk militær organisasjon innen marinen som overvåker Sveriges kyst.

Inge var på jobb, da han fikk øye på noe som kavet ute på isen. Da han så nærmere etter, viste det seg at det var en elg som hadde gått gjennom isen. Den stakkar elgen kjempet for livet sitt der ute.

Reagerte raskt

Inge var ikke sen med å reagere. Han satt seg i en gravemaskin, og begynte å hakke opp isen med skuffen. Planen var å lage en passasje i isen, slik at elgen til slutt skulle kunne svømme i land.

Det tar litt tid, men til slutt er passasjen klar. Planen fungerte, og etter litt om og men, kom elgen seg inn til land og kunne rolig, dog noe forfjamset, spankulere inn i skogen igjen.

Roser Inge

Markus Åkerfelt er oversjøbevoktningsmann på Sjöbevakningens stasjon på Kökar. Han roser Inge for redningsaksjonen.

«Det var Inge Sundström som kjørte gravemaskinen og han som skal ha størst takk», sier Markus til Nya Åland.

«Om det var et resultat av dårlig is eller dårlig vurdering fra elgens side, skal jeg la være usagt. Men summa summarum, gikk det bra», sier han videre.

Lykkelig slutt

Heldigvis fikk historien en lykkelig slutt. Sjöbevakningen delte videoen på Twitter. Og nå blir videoen av gravemaskinfører Inges redningsaksjon sett og delt på sosiale medier. Mange applauderer Inge for hans raske og kreative redning.

Nå hyller vi Inge for hans omtanke og redning av dyret. Trykk gjerne på deleknappen for å hylle han du også!