søndag, juli 12, 2020

Den store julekalender-favoritten er tilbake

Mest lest nå

Borghild eller Peder? 20 navn folk må begynne å kalle barna sine igjen

Vi har tatt en titt på SSBs navnestatestikk for gutter og jenter fra 1800-tallet og fram til i dag. Der fant vi mange juveler av noen navn som vi må begynne...

Er du av dem som gleder deg til 1. desember, fordi da begynner julekalenderen på NRK? Da kan du virkelig glede deg til årets kalender.

Tidenes mest sette julekalender er tilbake. Og vi snakker selvfølgelig om Snøfall. Endelig får vi møte Selma, Håkon, Ruth og Julius igjen. Serien gikk første gang på NRK i 2016. Og så mange som 1,8 millioner seere så på Snøfall på julaften det året. Det er rekord.

Skrev som et barn

Det er søstrene Hilde og Hanne Hagerup, som sammen med sin far Klaus Hagerup, har skrevet manuset til serien. Klaus gikk bort for ett år siden.


«Pappa sa at han skrev ikke for barn. Han skrev som et barn. Å forene hans tilnærming med NRK Super, som er så utrolig flinke til å ta barn på alvor, det var helt fantastisk. Det fikk oss ned på barnehøyde med en gang», sier Hanne Hagerup til NRK.

Ikke alle barn har en fin jul

Hanne legger til at det var viktig for dem også å treffe de barna som ikke har en like bra jul.

«Vi kjente på det alvoret og ansvaret, det at ikke alle har en like all right jul. For oss var det derfor viktig å skrive en inkluderende serie og formidle at familie ikke trenger å være biologi. Og så ville vi formidle fantasi og glede ved å lansere ideen om at vi alle kanskje er bitte litt nisse, innerst inne», sier Hilde Hagerup.

Kommer som bok

Nytt av i år, er at Snøfall også kommer som bok. Det er Hilde og Hanne som har skrevet boka.

LES OGSÅ: Pynter du tidlig til jul? Det kan gi deg et langt og lykkeligere liv

«Det har vært veldig moro å få utvide fortellingen i bokform. Her har vi kunnet gå i dybden og bore dypere i Selma, Håkon, Ruth og Julius», forteller Hilde, og legger til at hun syns det er synd at faren ikke får med seg bokslippet.

«Det er godt å tenke på at han fikk sett serien på TV og at han også fikk med seg teaterpremieren. Det var noe han bestemte seg for, den skulle han på», sier Hilde.

130,152FansLik
1,408FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter