in

Den største rosa diamanten som er funnet på 300 år

Skjermdump: YouTube

Gruvearbeidere i Angola har funnet den annen gigantiske rosa diamanten bare syv år etter at gruven åpnet i 2015.

Steinen som ifølge Good News Network er på hele 170 karat er et historisk funn, fordi det antas å være den største rosa diamanten som er funnet de siste tre hundre årene.

Diamanten har fått navnet «The Lulo Rose», oppkalt etter selve gruven, der det i løpet av få års drift har blitt gjort helt ekstraordinære funn.


Så langt i gruveprosjektet er det funnet 27 diamanter som veier mer enn 100 karat. Den største diamanten som noen gang er funnet i Angola stammer også fra denne gruven, det er den 404 karat store steinen som har fått navnet ‘4th February Stone’. Den ble solgte for 16 millioner dollar i 2016, tilsvarende 160 millioner norske kroner.

«The Lulo Rose» er den femte største diamanten som er funnet i landet noen sinne.

Lulo Rose vil bli solgt av Sodiam E.P, Angolan State Diamond Marketing Company.

– Lulo er virkelig en gave. Vi er nok en gang veldig stolte av nok et historisk funn, sier administrerende direktør Stephen Wetherall i Lucapa Diamond Companys.

LIK SOSIALNYTT PÅ FACEBOOK

Lignende diamanter har ifølge BBC blitt kjøpt for titalls millioner dollar i det siste. En av dem, kjent som Pink Star, ble solgte på en auksjon i Hong Kong for 71,2 millioner dollar (712 millioner kroner) i 2017.

Men det er umulig å spekulere i hvor mye Lulo Rose vil hente før den er kuttet, sier Joanna Hardy som er en uavhengig spesialist på smykker til BBC.

Ekstremt sjeldne

Rosa diamanter er ekstremt sjeldne – men de samme fysiske egenskapene som gjør steinene sjeldne gjør dem også veldig harde, og de er ikke lette å bearbeide til former.

Hardy tror neppe Lulo Rose vil havne på noen offentlig visning – eller til og med bringes til auksjonen – ettersom forhandlere har kunder som venter på å finne et så sjeldent funn.

Den største kjente rosa diamanten er Daria-i-Noor. Den ble oppdaget i India, og eksperter tror den ble kuttet fra en enda større stein.

Den største rådiamanten av noen farge som noen gang er registrert er Cullinan-diamanten som ble funnet i Sør-Afrika i 1905. Med en vekt på 3107 karat – mer enn et halvt kilo – ble den kuttet opp i 105 forskjellige steiner.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

lege

Ny oppdagelse: – Kan få stor betydning for behandling av kreft

Læren snudde alt for Gard: – Jeg så at de ville ha meg