Adam Kurdsson, 41, driver restauranten “Amams Kök & Bar” i den svenske byen Höganäs.

Nå har han også startet et beundringsverdig initiativ for de eldre i byen.

Alle pensjonister skal bys på gratis mat i restauranten!

Foto: Facebook

– Mange pensjonister har ikke råd til å gå ut og spise, sier Adam til den svenske avisen Aftonbladet.

I 2016 valgte Adam Kurdsson, 41, å invitere pensjonister til gratis mat i sin pizzarestaurant. Etter de beste svenske tradisjoner ble det servert kjøttboller og potetmos, skriver HD.

Nå er det på tide igjen, og i dag kan alle pensjonister igjen spise gratis i restauranten hans

– Vi tenker ikke nok på de eldre i dag. Pensjonistene har det ikke så godt økonomisk, forteller Adam til Aftonbladet.

Til vanlig serveres det nok mest pizzaer i restauranten, men til ære for de eldre står det noe helt annet på gratismenyen. Mellom klokken 15:00 og 17:00 vil alle pensjonistene i byen nemlig få et måltid god gammel svensk husmannskost. Slik de selv husker den!

– Jeg byr på rødspette med kokte poteter og remoulade, sier Adam til Aftonbladet.

At det ikke serveres pizza skyldes at de eldre nok foretrekker en annen slags mat, mener Adam.

Vil gi noe tilbake

Bakgrunnen til initiativet er at Adam ønsket å gi noe tilbake til eldre i samfunnet. De som har arbeidet hardt i et langt liv. Ikke alle pensjonister har råd til å gå ut og spise på en restaurant, og Adam håper nå flere i samme bransje følger hans eksempel.

– Det er så enkelt som at hvis alle som har en restaurant gjør det her en gang i året, så koster det ikke så mye. Man må arbeide litt ekstra en enkelt dag for de eldre, og det betyr utrolig mye for dem. De eldre har arbeidet hardt, og jeg prøver å gjøre litt for å gi dem noe tilbake for innsatsen deres, sier han til Aftonbladet.

Initiativet ble tatt svært godt i mot av svenskene, og Adam forteller han har mottatt både blomster og klemmer fra folk han har møtt på gaten.

Det her er fantastisk Ingen eldre skal spise alene hvis de ikke vil – og alle skal ha råd til å få mat på bordet. Del og lik hvis du er enig!

Loading…