lørdag, desember 14, 2019
Dyr Den syke valpen ble reddet og tatt hånd om...

Den syke valpen ble reddet og tatt hånd om av sjimpanser. Se den utrolige forvandlingen

-

Jenny Desmond og mannen hennes driver et redningssenter for sjimpanser i Liberia. Da Jenny kom over en syk og underernært hundevalp i veikanten, visste hun umiddelbart hva hun måtte gjøre.

Jenny var ute og kjørte med noen av hjelperne fra redningssenteret, da hun kom over den syke valpen. Den var veldig tynn, alvorlig underernært, full av infeksjoner og skabb. Den hadde også innvollsorm, feber og flere store, åpne sår rundt om på kroppen.

Valpen var så syk, at dersom den ikke fikk legehjelp raskt, ville den dø.

Foto: YouTube

Redder sjimpanser ut av ulovlig handel

Jenny tok med seg valpen til redningssenteret, som hun driver sammen med mannen sin Jim. På senteret redder de og tar imot sjimpanser som har blitt fanget av mennesker som driver med handel av eksotiske dyr. Målet er at sjimpansene skal settes ut i naturen igjen.

Men Jenny og Jim tar imot alle slags dyr som trenger hjelp. Jenny har reddet alt fra kyllinger til ugler og gresshopper.

Foto: YouTube

Usikkert om han ville klare seg

Jim begynte umiddelbart å behandle den lille valpen. De ga den navnet Snafu. Den fikk medisin mot skabb og innvollsorm. Den fikk medisiner mot betennelsen, og den fikk næring. Etter bare noen få dager, kunne de se bedring.

Men selv om Snafu kom seg veldig fort, var det fortsatt usikkert om han ville klare seg. Jenny forteller at det er vanlig at dyrene har en god bedringskurve de første dagene, for så plutselig å bli sykere igjen. Men heldigvis gjaldt ikke det Snafu.

Foto: YouTube

Fikk et nytt hjem

Sjimpansene på senteret tok godt imot Snafu, og de pleiet og passet på han. De behandlet han som en av sine egne.

Etter ett år var Snafu frisk nok til å bli adoptert bort. Nå bor han hos Jennys søster i Colorado i USA.

Her kan du se en video med hele historien, fra Snafu ble funnet i veikanten til han bøle adoptert bort ett år senere:

LES OGSÅ: Hundevalpen holder på å fryse i hjel – da tar en gås ansvar og varmer den frosne hunden

Lik oss på Facebook for flere saker:

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Oppfordrer folk til å demonstrere mot NAV på søndag

"Ja, jeg er en NAV-er, på AAP, og langt fra stolt av det." Slik begynner Ole Johan protesten sin på Facebook. Nå har han...

Hunden har stått i kjetting hele livet sitt. Se den fantastiske reaksjonen når den får se havet for første gang

Schæferhunden Herschel har stått fastbundet og forsømt i en bakgård hele det fem år lange livet sitt. Tennene hans er helt nedslitt etter at...

Dansen til de norske marinerekruttene blir sett over hele verden

Dansen til de norske marinerekruttene tar igjen av på nettet.  Det var under en avslutning for marinerekruttene på Madla i Stavanger at rekruttene valgte en...