Hjem Dyr Den ukrainske kjendis-katten Stepan har samlet inn over 800.000 kroner for å hjelpe andre dyr

Den ukrainske kjendis-katten Stepan har samlet inn over 800.000 kroner for å hjelpe andre dyr

Kjendiskatten Stepan som hjalp familien sin å flykte fra krigsherjede Ukraina er nå tilbake til sitt gamle jeg, og har samlet inn mer enn 800.000 kroner for å hjelpe andre dyr.

Vi har tidligere skrevet om katten Stepan som er kjendis i Ukraina. Da han kom seg over grensa til Polen ventet hjelp fra World Association of Influencers, og sammen med familien er katten nå trygt fremme i Frankrike.

Flukten fra krigsscenene hjemme i Kharkov er beskrevet på Stepans konto, og gjengitt av en rekke medier rundt om i verden. Det er ikke vanlig kost for følgerne til Stepan, en ukrainsk kjendis-katt som har 1,1 millioner følgere på Instagram under kontoen @loveyoustepan.

Nå skriver Daily Mail at den 13 år gamle katten fra Kharkiv har brukt berømmelsen sin til å samle inn mer enn 800.000 kroner for å hjelpe andre dyr i nød.

Midlene skal fordeles mellom veldedige organisasjoner Happy Paw, UAnimals, Mykolaiv Zoo, XII Months og Plyushka.

Det er eieren Anna som har lagt ut oppdatering om dette på Instagram og delte et bilde av Stepan sittende i en kjent positur, der han lener seg med en pelskledd albue på et bord.

Pusens fans var henrykte, ikke bare over nyheten om at Stepan har vunnet en konkurranse og samlet inn penger til andre dyr – men også over å se et av kattens tradisjonelle bilder på profilen igjen etter familiens dramatiske flukt fra krigen.

– JIPPI! Stepan dette er akkurat som gamle tider! Jeg har savnet den albuen på bordet, er det en som skriver.

En annen sier «Stepan er tilbake til sitt gamle selv».

Det er ikke lenge siden Stepan delte langt tristere oppdateringer fra et krigsherjet Ukraina:

– Offensiven og beskytningen av Kharkov (spesielt distriktet Nord-Saltovka, der vi bor). Vi skjønte at krigen hadde kommet til huset vårt.
På krigens første dag var det de mest alvorlige ødeleggelsene. Granater treffer nabohus hver dag, hus brant foran øynene våre, skrev eieren Anna i det hjerteskjærende innlegget der hun beskriver situasjonen i hjemlandet og flukten.

Tags:

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com