lørdag, januar 25, 2020
Historier fra livet Den unge brannmannen fikk kreft og hadde bare uker...

Den unge brannmannen fikk kreft og hadde bare uker igjen å leve. Se kollegenes fantastiske hyllest

-

Da 35 år gamle Dennis Kooger fra Nederland oppdaget kreftsvulsten, var det allerede for sent. Han fikk beskjed om at han bare hadde uker igjen å leve. Da bestemte kollegene hans seg for å hylle Dennis med en helt spesiell handling.

Det var i august i år, at Dennis Kooger fikk påvist en aggressiv form for kreft. Det var ikke mulig å operere, og all form for behandling var for sent å sette i gang. Den 35 år gamle brannmannen og barnefaren fikk beskjed om at han kom til å dø. Det skriver det nederlandske brannvesenet på sine hjemmesider Emergency Live.

Et helt lokalsamfunn i sjokk

Beskjeden sjokkerte både familien og hele lokalsamfunnet. Dennis jobbet som brannmann for Brandweer Oost-Sourburg Fire Brigade i Nederland. Og i en samtale med sjefen sin, Mark de Feijter, fortalte sjefen at de hadde planlagt å ære han i begravelsen ved å lage en parade utenfor brannstasjonen.

Selv om Dennis på dette tidspunktet lå på sykehuset og var dødssyk, hadde han likevel humoren i behold. Han var usikker på om han syntes det var noen god ide.

«Jeg kommer jo ikke til å få det med meg», sa han spøkefullt.

120 brannmenn møtte opp

Sjefen tok med seg den dødssyke kollegaens ord videre. Og sammen med resten av brigaden, bestemte han seg for å fremskynde hyllesten mens Dennis fortsatt levde.

24 timer senere, dukket 120 brannmenn og frivillige fra Brandweer Oost-Sourburg Fire Brigade opp utenfor Dennis hus.

Dennis hadde vært ute på tur sammen med familien sin, da han kom hjem igjen. Turen var arrangert av «the Wish Ambulance Foundation». En organisasjon som jobber med å oppfylle døendes siste ønsker.

– Tror ikke vi har nok øl

Dennis var for syk til å komme ut av sykebilen, men de åpnet bakdøren på ambulansen, og kjørte bortover veien der alle de 120 brannmennene hadde stilt seg opp. Til blålys og applaus, fikk Dennis den hyllesten han fortjente etter et helt liv som brannmann.

Og humoren var fortsatt til stede:

«Jeg tror ikke vi har nok øl til alle på kjøkkenet», sa han fra sykesengen i ambulansen.

Dennis døde bare få dager etter hyllesten.

Her kan du se videoen av brannmennene som stiller opp for kollegaen sin: 

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Cocker spanielen Winnie tar nettet med storm. Har øyne som en Disney-prinsesse

Lille Winnie er bare tre måneder gammel, men har allerede over 230.000 følgere på Instagram og over 2 millioner likes på Tiktok. Og det...

Matilda (3) ble funnet etter 24 timer. Da hadde hunden hennes vært ved hennes side hele tiden

Tre år gamle Matilda forsvant fra hjemmet sitt i Australia onsdag ettermiddag forrige uke. Det hadde vært kraftig regnvær og store flommer i området,...

Ingen ville adoptere den rare huskyen. Men etter fire år fant hun endelig en familie som ville ha henne

I fire år har eierne ved hundehjemmet prøvd å finne en familie til huskyen Jubilee. Men ingen ville ha henne på grunn av hennes...