Hjem Historier fra livet Den unge brannmannen fikk kreft og hadde bare uker igjen å leve. Se kollegenes fantastiske hyllest

Den unge brannmannen fikk kreft og hadde bare uker igjen å leve. Se kollegenes fantastiske hyllest

Da 35 år gamle Dennis Kooger fra Nederland oppdaget kreftsvulsten, var det allerede for sent. Han fikk beskjed om at han bare hadde uker igjen å leve. Da bestemte kollegene hans seg for å hylle Dennis med en helt spesiell handling.

Det var i august for noen år siden, at Dennis Kooger fikk påvist en aggressiv form for kreft. Det var ikke mulig å operere, og all form for behandling var for sent å sette i gang. Den 35 år gamle brannmannen og barnefaren fikk beskjed om at han kom til å dø. Det skriver det nederlandske brannvesenet på sine hjemmesider Emergency Live.

Et helt lokalsamfunn i sjokk

Beskjeden sjokkerte både familien og hele lokalsamfunnet. Dennis jobbet som brannmann for Brandweer Oost-Sourburg Fire Brigade i Nederland. Og i en samtale med sjefen sin, Mark de Feijter, fortalte sjefen at de hadde planlagt å ære han i begravelsen ved å lage en parade utenfor brannstasjonen.

Selv om Dennis på dette tidspunktet lå på sykehuset og var dødssyk, hadde han likevel humoren i behold. Han var usikker på om han syntes det var noen god ide.

«Jeg kommer jo ikke til å få det med meg», sa han spøkefullt.

120 brannmenn møtte opp

Sjefen tok med seg den dødssyke kollegaens ord videre. Og sammen med resten av brigaden, bestemte han seg for å fremskynde hyllesten mens Dennis fortsatt levde.

24 timer senere, dukket 120 brannmenn og frivillige fra Brandweer Oost-Sourburg Fire Brigade opp utenfor Dennis hus.

Dennis hadde vært ute på tur sammen med familien sin, da han kom hjem igjen. Turen var arrangert av «the Wish Ambulance Foundation». En organisasjon som jobber med å oppfylle døendes siste ønsker.

– Tror ikke vi har nok øl

Dennis var for syk til å komme ut av sykebilen, men de åpnet bakdøren på ambulansen, og kjørte bortover veien der alle de 120 brannmennene hadde stilt seg opp. Til blålys og applaus, fikk Dennis den hyllesten han fortjente etter et helt liv som brannmann.

Og humoren var fortsatt til stede:

«Jeg tror ikke vi har nok øl til alle på kjøkkenet», sa han fra sykesengen i ambulansen.

Dennis døde bare få dager etter hyllesten.

Den rørende videoen ble publisert på sosiale medier. Her kan du se videoen av brannmennene som stiller opp for kollegaen sin: 

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com