Hjem Dyr Den unge mannen ville avslutte livet – Men så oppdaget han hvem som skjulte seg i buskene

Den unge mannen ville avslutte livet – Men så oppdaget han hvem som skjulte seg i buskene

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Josh Marino er en tidligere soldat som blant annet har tjenestegjort i Irak. Han var på et veldig mørkt sted etter at han kom tilbake fra krigssonen.

Han led av alvorlige skader og utviklet posttraumatisk stresslidelse. Hver dag levde han med et usynlig sår som spiste ham opp til det punktet hvor han mistet evnen til å fokusere og fungere normalt. Det gikk så langt at Josh var overbevist om at han ville ta sitt eget liv.

Men noen ganger kan de mest uventede ting endre livet vårt.

For Josh sin del ble en ny liten venn redningen.

En natt, mens han var ute og røykte sin «siste» sigarett i regnet og bestemte seg for å avslutte det hele, hørte han et lite mjau. En liten svart og hvit kattunge dukket plutselig opp fra buskene og gikk rett bort til ham.

– Han bare kom bort til meg og begynte å gni seg mot beinet mitt og lot meg klappe ham, sier Josh til Mutual Rescue, et selskap som har laget en film om den ekstraordinære historien, du kan se filmen i bunnen av denne artikkelen.

– Jeg brøt sammen, brast i gråt. Kanskje han visste at det var noe jeg slet med?

Denne katten ble redningen til Josh. Foto: Youtube

For Josh ble møtet med kattungen det som skulle til for å endre tankemønsteret.

– Jeg sluttet å tenke på alle problemene mine, og jeg begynte å tenke på alle problemene hans.

Hver dag etter møtet gikk Josh ut for å mate kattungen. Den lille katten ga Josh noe å se frem til hver dag.

– Han så ikke noe galt med meg. Han så ingen feil eller ufullkommenheter. Det føltes trygt.

LES OGSÅ: Når du snakker med dyr bør du snakke med dem på en ordentlig måte – de kan nemlig høre om du er sur

To bestevenner. Foto: Youtube

Den utrolige gjenforeningen

En dag da Josh kom hjem, fant han ikke katten (som han nå hadde gitt navnet Scout) noen sted. Han ble knust.

– Scout hadde en utrolig effekt på meg. Han hjalp meg med å innse at jeg faktisk ikke bare kunne ta vare på noen andre, men at andre kunne ta vare på meg, forteller Josh som nå savnet den nye vennen sin.

Noen måneder senere dro han og kjæresten, Becky, til et adopsjonsarrangement på Fort Riley Stray Animal Shelter. Josh hadde innsett at han trengte en katt i livet sitt. Da de sto der og så på alle kattene man kunne adoptere fikk Josh øye på en katt som nesten slo pusten ut av han.

– Jeg så at det var den samme lille svarte og hvite katten. Jeg åpnet buret, og jeg dro ham ut, og jeg holdt ham fast, sier Josh.

Den dagen flyttet Scout inn til Josh. Og siden har de vært sammen.

– Den lille kattungen hjalp meg å innse at jeg ikke var ubrukelig. Scout ble min kampkompis. Han reddet meg.

Nedenfor kan du se hele den rørende videoen. Det er fascinerende hvor mye dyr kan ha å si for vår mentale helse. Vi har tidligere skrevet om hvor stor innvirkning hunder kan ha på våre mentale helse. Og det er spesielt et kjønn som har størst utbytte av det, les den artikkelen HER.

Trykk gjerne på deleknappen om du likte historien!

[mashvideo]

[mashshare]

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com