fredag, februar 28, 2020
Historier fra livet Denne bestefaren jobber frivillig som babykoser på nyfødtavdelingen

Denne bestefaren jobber frivillig som babykoser på nyfødtavdelingen

-

Han kalles bare for «sykehusmorfaren». Jobben hans er å trøste og gi omsorg til for tidlig fødte babyer. Ja, og så holder han hånden til mødrene deres og forteller dem at de gjør en utmerket jobb.

Da David Deutchman (84) fra USA gikk av med pensjon, følte han seg plutselig veldig unyttig. Han hadde fortsatt mye overskudd, og syns han burde bruke det på noe. David kontaktet derfor Children’s Healthcare of Atlante for å høre, om de hadde noe frivillig arbeid til han. Og det hadde de.

«Før jeg visste ordet av det, holdt jeg plutselig små babyer», sier David til People.

Viktig å ta vare på mødrene

«Det er veldig givende, og det gir også så mye tilbake, ikke minst fordi babyene gråter, og man er nødt til å trøste dem. Jeg elsker det, men ikke bare på grunn av babyene, også på grunn av hele stemningen her på sykehuset», sier David.

Men det er ikke bare babyene som trenger kos og omsorg. Det gjør også mødrene.

«Jeg snakker med mødrene, og noen ganger holder vi hånd. Det er like viktig å holde en mors hånd som det er å holde en baby. Det er veldig stressende for foreldre i dag, og å ha noen som forteller dem at de skal gå og spise frokost og forsikre dem om at babyen kommer til å ha det helt fint imens, det betyr mye for dem. Det er viktig», sier David til People.

David er selv gift og har to døtre og flere barnebarn. Derfor han han god erfaring med å gi omsorg til både små og store.

Fikk god hjelp av David

En som virkelig setter stor pris på David, er Mary Brulotte. Hun fødte lille Logan altfor tidlig, i uke 25. Mary har en datter til, og er nødt til å reise hjem til henne om kveldene, mens Logan må bli igjen på sykehuset. Mary forteller at hun ikke var forberedt på den dårlige samvittigheten som fulgte med pendlingen. Men at det er lettere når hun vet at David er der og passer på sønnen.

«Jeg føler meg ikke så ensom på denne reisen. Jeg har alltid visst at noen er der med mitt barn, uansett om jeg er her eller ikke. Han har noen som passer på ham», sier Mary, og fortsetter:

«Og det var det som virkelig rørte meg. Han kjenner meg ikke en gang, han kjenner ikke familien min, men han tok seg tid til oss. Han hørte Logan gråte, og skyndte seg straks inn for å berolige han. Det er denne typen mennesker, som ikke søker anerkjennelse, som virkelig fortjener det. Jeg syns han er utrolig», sier hun videre.

For en mann! Nå trykker vi på deleknappen for å hylle innsatsen til David Deutchman!

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Etter å ha blitt forlatt to ganger, fikk 11-åringen endelig en adoptivfar og et hjem

11 år gamle Anthony ble først forlatt av sine biologiske foreldre da han var to år gammel. Fire år gammel ble...

I dag fyller Thomas Numme 50 – se den herlige gratulasjonen fra Harald Rønneberg

"Jeg kunne ikke drømt om en bedre venn." Det skriver Harald Rønneberg i et innlegg på Instagram...

Kjære travle mennesker: – ta tilbake familiesammenkomstene

"Det har skjedd et dødsfall. Familiesammenkomster er i ferd med å svinne hen..." Slik starter innlegget til Alison...