Hjem Helse Denne enkle videosnutten av barnet ditt kan være med på å redde liv

Denne enkle videosnutten av barnet ditt kan være med på å redde liv

Å ta en 30-sekunders video av babyen din kan redde livet til barnet, det sier ekspertene i den australske organisasjonen Tiny Hearts Education.

Ved å ha opptakene for hånd som referanse for hvordan barnet ditt puster normalt, kan du nemlig hjelpe legene under en krise.

I en instruksjonsvideo Tiny Hearts Education har delt på Instagram, som også er omtalt av the Sun, går de så langt som å si at en slik video kan være avgjørende i en krise.

– Jeg ber alle foreldre om å ta en 30-sekunders video av barnets nakne bryst, mens barnet puster normalt. Du kan bruke denne videoen til å sammenligne med barnets pust når de er syke. Det vil gi deg innsikt til å si om babyen din puster normalt eller ikke, sier tidligere ambulansearbeider Nikki Jurcutz fra Tiny Hearts Education.

Den klare oppfordringen fra den tidligere ambulansearbeideren er at om du ikke allerede har gjort det, eller hvis det er en stund siden sist du gjorde det, så bør du ta opp mobilkameraet ditt og filme neste gang barnet ditt tar seg en lur.

Ikke bare vil klippet være nyttige for foreldre – men det kan også deles med barnevakter, barnehager og leger.

Dersom babyen din lider av bronkiolitt, krupp, respiratorisk syncytialvirus (RSV) eller lungebetennelse kan denne videoen nemlig være forskjellen mellom liv og død. De nevnte tilstandene kan alle være dødelige om de ikke behandles.

Nikki, som er tidligere ambulansearbeider en tidligere beredskapsarbeider fra Australia som spesialiserer seg på førstehjelp til babyer og barn, delte de potensielt livreddende rådene på Instagram.

Følgerne hennes skyndte seg å takke henne og sa at denne teknikken hadde hjulpet dem tidligere.

I kommentarfeltet kommer det frem at mange allerede har en slik video. Men det er også helt nytt tips for mange av foreldrene som har sett innlegget.

– Da tvillingene hadde influensa og jeg gråt i telefonen til legen, sa jeg at «jeg vet ikke hva som er normalt». Du er i en tilstand av stress og angst når barna er syke og klarer ikke tenke klart, så jeg kommer definitivt til å gjøre dette, er det en som sier.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com