in ,

På 40 år har faren løpt over 1000 maraton med sin handikappede sønn for å gjøre han lykkelig

I 1977 gikk den da 12 år gamle Rick til sin far med et ønske. Han spurte om faren kunne løpe sammen med han i ett 8 km langt løp som skulle være til ære for studenter som hadde blitt skadet i en bilulykke. Faren, Dick, forsto med engang at dette var et spesielt ønske.

Det var ikke bare det at Dick på ingen måte var i god form. Han klarte knapt å løpe rundt huset sitt. Det var heller ikke det at sønnen viste omtanke for andre personer som var det spesielle med ønsket. Det spesielle var nemlig at Rick som har cerebral parese var lenket til en rullestol.

Rick hadde vært syk siden han ble født. Han kommuniserte ved hjelp av en datamaskin og kunne ikke bevege seg på egenhånd. Allikevel spurte han altså faren om å løpe dette løpet sammen med han.

Far og sønn meldte seg på. De fullførte hele løpet. og Dick forteller spøkefullt til ABC at det nesten tok livet av han. Men det var så definitivt verdt det.

Da de kom hjem igjen hadde Rick skrevet på datamaskinen sin:

«Pappa. Når vi løper så føles det som om at jeg ikke er handikappet lenger».

Da Rick leste denne meldingen visste han med engang hva han skulle gjøre for sønnen i fremtiden.

Slik begynte historien om det etter hvert så velkjente team Hoyt.

Laget besto av far og sønn som sammen deltok ukentlig på forskjellige løp. Det var alt fra maraton, triatlon, svømming, fjellklatring og sykling. De har tilbakelagt vanvittig med mil langs harde løyper og vært en stor inspirasjon for alle foreldre som har barn i rullestol.

I mer enn 40 år holdt far og sønn på. Helt til Dick døde 80 år gammel, i mars i år. 

De har sammen passert over 1000 målstreker. Når Dick løpt, skubbet han sønnens rullestol. Når han syklet, satt Rick i ett sete fremme på sykkelen og når Dick svømte så dro han Rick etter seg i en gummibåt. For en mann!

«Jobb hardere med din karakter enn ditt rykte. Karakteren din er den du virkelig er, mens ryktet ditt knapt kan defineres som noe andre tror at du er». – John Wooden.

Du kan se mer om far og sønn i videoen nedenfor, og del gjerne videre dersom du ble inspirert av denne historien!

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Her knuser politiet rutene – og kommer med rasende melding til ubetenksomme hundeeiere

Bussjåfør oppdager student som er i ferd med å begå selvmord – Med ett spørsmål klarer han å snu tankene hennes