torsdag, juli 29, 2021

Denne hotelltabben kan koste deg dyrt

Mest lest nå

I sommer skal mange av oss bo på hotell, men ingen av oss har vel lyst til at ferien skal bli dyrere enn nødvendig. Da er det én ting du alltid må huske på.

Mange tror at hotellrommet er låst når man går ut av rommet og døren smekker igjen. Det er den som oftest ikke, så det er svært viktig at du bruker det digitale nøkkelkortet til å låse døra, skriver Dinside.no. Dette står med liten skrift på nøkkelkortet, men det er ikke mange som leser dette.

Hotellrommet ditt står ulåst i mellom 30 til 120 sekunder før den går i lås av seg selv. I dette tidsrommet er det fritt frem for kjeltringer til å forsyne seg av det du måtte ha av eiendeler på rommet.


Foto: Canva.com

Dersom det oppstår en brann på hotellet skal gjestene kunne komme seg ut av hotellet og i sikkerhet, derfor låses ikke hotellrommet av seg selv med det samme.

– Mange gjester vil i en slik situasjon kanskje ikke huske å ta med seg nøkkelkortet når de forlater rommet. Dersom man ute i gangen, og ser at denne er fylt av røyk, er det tryggere å komme seg tilbake i sikkerhet tilbake på rommet. Og da må døra kunne åpnes igjen uten nøkkelkortet, sier hotelldirektør Håvard Solum ved Scandic Kristiansand Bystranda til Dinside.no

Han forklarer at hvor lang tid det er før døra låses av seg selv avhenger av hvor langt det er fra rommet til en nødutgang, men for det meste kan det ta opp til 2 minutter.

– Siden du aldri skal bruke heisen, men i stedet bruke nødutgangen eller trappa hvis brannalarmen går, skal du kunne komme deg bort til nødutgangen og tilbake i sikkerhet på rommet igjen, dersom nødutgangen er blokkert av røyk, sier Solum.

Husk derfor alltid å bruke nøkkelkortet en ekstra gang når du forlater rommet ditt. Del gjerne artikkelen videre for å advare andre.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter