in ,

Denne isen må du prøve i sommer

Sommer betyr is i varmen, og selv om det er lettvint å kjøpe isen, så blir den veldig mye bedre hvis du lager den selv.

Prøv deg gjerne frem med ulike smaker for flere fargerike iskrem. Her skal du få oppskriften på en usedvanlig frisk is. Lager du den på morgenen er den klar til solen steker.

Mango- og pasjonsfruktsorbet i vaffelkjeks


Ingredienser
1 moden mango
6 pasjonsfrukter (1 dl saft)
100 g sukker
1 dl vann
2 ss sitronsaft ismaskin

Vafler ( evt. med sjokoladekant og strøssel)
50 g mørk sjokolade
4 isvafler
2 ss fargerik strøssel

Foto: Pixabay.com

1. Skrell mangoen, fjern steinen, og skjær kjøttet i terninger. Mål opp mangokjøttet – du trenger 200 g i alt. Skjær pasjonsfruktene i to, og skrap ut fruktkjøttet. Mos pasjonsfruktkjøttet med en stavmikser, og press deretter massen gjennom en finmasket sil, slik at de svarte kjernene sorteres vekk. Mål opp pasjonsfruktsaften – du trenger 1 dl saft. Bland sammen mango, pasjonsfruktsaft, sukker, vann og sitronsaft sammen til en glatt og ensartet masse i en blender. Sørg for at sukkeret er helt oppløst, og at det ikke er mangobiter i massen. Smak sorbetmassen til med sitronsaft – den skal ha en frisk og syrlig smak.


2. Hell sorbetmassen i en ismaskin, og kjør den til is i ca. 40 minutter. Skrap isen over i en boks med lokk som egner seg til frysing, og la den stå i fryseren i minst 4 timer.


3. Vafler med sjokoladekant: Smelt sjokoladen i en varmefast skål over vannbad. Hell litt smeltet sjokolade i bunnen av hver isvaffel, og dypp deretter kanten av isvaflene i sjokoladen. Pynt med strøssel, og legg isvaflene på et stykke bakepapir til sjokoladen er stivnet.


4. Servering: Ta den helt frosne mango- og pasjonsfruktsorbeten ut av fryseren 10 minutter før servering. Lag kuler av sorbeten, fyll dem i vaflene, og server.

Kilde: kk.no

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Her ferierer nordmenn i sommer

elbil

Ny nettleie 1. juli: Smart lading av elbil blir enda viktigere