mandag, mai 25, 2020

Denne kirka lar 250 hjemløse sove innendørs hver natt

Mest lest nå

Mennesker som ikke har noe sted å bo er et kjempeproblem på verdensbasis. 

I noen byer er det nesten som en epidemi. San Francisco er en slik by, hvor man regner med at så mange som 7000 ikke har et hjem og må bo på gaten. Men San Francisco kommer faktisk langt ned på listen over de byene i USA som har flest hjemløse.

I følge Statista har New York flest hjemløse, med sine 76.000 uteliggere.


For å sette tallene i perspektiv er omtrent en halv million mennesker for tiden hjemløse i USA. I Norge finner man rundt 4000 mennesker som i følge HIOA er registrert som hjemløse.

Heldigvis finnes det mennesker som bruker all sin tid og energi på å hjelpe dem som ikke er like heldig stilt som dem selv.

Foto: Flickr / Mussi Katz

Bruker kirkene

I nettopp San Francisco finnes det mennesker som ønsker å strekke ut en hånd. Mennesker som jobber i et prosjekt kalt The Gubbio Project.

Deres mål er enkelt men virkningsfullt: de jobber daglig med å huse hjemløse mennesker. De skal få tak over hodet om natten, medisinsk tilsyn, omsorg og mat.

Til dette bruker prosjektet to kriker. Saint Boniface Church og Saint John’s Apostical Church. Til sammen kan de gi husly til 250 mennesker hver natt.

Det stilles ingen spørsmål til menneskene som kommer til kirkene. Det er selvvalgt om man har et behov for å være der eller ikke.

Hva synes du om å bruke religiøse kirker til slike formål? Gubbioprosjektet har fått stor oppmerksomhet rundt hele verden og tusenvis av mennesker hyller denne «metoden».

Vennligst del artikkelen for å minne alle på hvor viktig det er å hjelpe den delen av samfunnet som ikke har det like godt som en selv! 

Følg Sosialnytt på Google News!

129,734FansLik
1,351FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter