lørdag, april 4, 2020

Denne kontorstolen er perfekt for deg som trenger en liten lur etter lunsj

Mest lest nå

Artikkelen fortsetter etter annonsen

I en travel hverdag er det ikke så lett å komme seg i seng til grei tid. Mange skulle nok gjerne hatt muligheten til å kunne ta seg en liten powernap i løpet av arbeidsdagen. Med denne kontorstolen, vil det være fullt mulig.

Flere studier viser at en høneblund i løpet av dagen forbedrer hjernens kapasitet. Men det er ikke alltid så lett å få til. Hvor skal man gjøre av seg?

Denne stolen har fått det klingende navnet «liggende kontorstol», og er en kinesisk oppfinnelse. Men den er ikke billig. Stolen koster nærmere 6.000 norske kroner. Men kanskje er det verdt det?

Foto: Thanko

Bedre læring og hukommelse

Søvnforsker Ståle Pallesen, sier til VG at en liten lur i løpet av dagen kan forberede evnen til læring og hukommelse.

– «Powernaps» kan ha flere positive effekter. Med henhold til læring og hukommelse er det en del undersøkelser som tyder på at å ta en lur kan være positivt. Dette kan være relatert til at søvnrelaterte prosesser i hjernen som bedrer hukommelsen eller det faktum at når man sover blir man ikke eksponert for forstyrrende inntrykk, sier han.

Foto: Thanko

En passe lur

Men ikke sov for lenge.

En liten lur på 10 til 20 minutter vil gi deg bedre konsentrasjon. Det vil også gjøre at du presterer bedre for eksempel i idrett, jobb og bilkjøring, dersom du føler deg trøtt i utgangspunktet.

LES OGSÅForskere: Derfor bør du ta deg en ettermiddagslur

Sover du i 20 til 45 minutter vil det bedre minnet ditt, og og øke kreativiteten. En daglig lur på 45 minutter vil også kunne senke blodtrykket ditt.

En lur på 60 minutter, er det beste dersom du vil forbedre din evne til å huske informasjon, ansikter og navn. Men pass på, sover du over 60 minutter, kan du føle at du aldri våkner helt igjen etterpå.

Foto: Thanko

Kanskje ikke så dumt å investere i en «liggende kontorstol» likevel?

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Siste nyheter

Eyvind Hellstrøms varsku: – Det er en krise

Eyvind Hellstrøm (71) er bekymret for restaurantbransjens fremtid. Nå som mange spisesteder har måttet stenge dørene, kan det bli tøft for mange å starte...