Hjem Nyheter Denne læreren vil ha ro i klasserommet – alle elevene må legge mobilene i et låsbart skap

Denne læreren vil ha ro i klasserommet – alle elevene må legge mobilene i et låsbart skap

Mobiltelefonen er etterhvert blitt en fast følgesvenn for unge i alle aldre, til stor fortvilelse for mange lærere, som til stadighet opplever elevenes manglende fokus nettopp på grunn av mobilen. Enten det er en melding som skal besvares, et innlegg på Facebook, eller helt andre ting.

Uansett årsak, det er hvert år en evig kamp om bruk av mobiltelefon i skolen, og stadig flere skoler velger å legge restriksjoner på denne bruken. Noen skoler har ingen begrensning, noen skoler tillater mobiltelefon i friminuttene, og andre ikke i det hele tatt.

Lærer satt ned foten

Den amerikanske læreren Michael Lee jobber ved en høgskole i Washington, USA. Han hadde sett seg lei på elevenes evinnelige mobilbruk og observerte at elevene hadde problemer med å konsentrere seg i timene. Beskjeden hans var derfor:

«Legg bort telefonen og følg med i timen!»

Men han ga ikke bare en beskjed, han gikk også til innkjøp av et låsbart skap hvor alle elvene er nødt til å legge mobilen sin før timen starter. I følge den lokale nyhetsstasjonen CBS Local har læreren bare fått positive tilbakemeldinger, både fra elevene og foreldrene.

Skapet læreren gikk til innkjøp av.

– Grunnen til at jeg gjorde dette er fordi jeg ønsker å gi elvene mulighet til faktisk å engasjere seg i det vi holder på med. Det er vanskelig for dem når det hele tiden plinger på telefonen og de mister konsentrasjonen, sier Michael til tvkanalen KREM-TV.

Ingen klager

Videre kan Michael fortelle at ingen av klassens elever har klaget eller vist misnøye med den nye rutinen. Det som imidlertid har endret seg er klasserommets læringsforhold. Det har blitt roligere i timene og elevene har større fokus på faget.

– Det er ingen som har spurt meg om å få tilbake mobilen i løpet av timene. De går uoppfordret å plasserer mobilene sine i skapet før timen begynner. Det fungerer akkurat slik som jeg håpet, sier Michael.

LES OGSÅ: Frankrike innfører totalforbud mot mobiltelefoner i alle klasserom

Trykk på deleknappen dersom du likte denne ideen og mener at flere skoler burde følge eksempelet! 

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com