in

Denne landsbyen har kommet på en helt genial løsning for å få bukt med råkjøring

Foto: Canva

Blomstenger er vakre. Så vakre faktisk, at en landsby i Storbritannia har funnet ut at de også fungerer som naturlige fartskontroll. Bilister bremser ned farten for å se på dem.

Landsbyen Long Newnton i britiske Gloucestershire hadde lenge et problem med gjennomgangstrafikk som råkjørte gjennom landsbyen.

Nesten alle sjåfører som kjører gjennom små landsbyer bryter fartsgrenserne, og verken fartsgrense eller skilt med advarsel stoppet råkjørerne i Long Newton.

– Alt vi kan gjøre for å bremse trafikken i landsbyen vil være bra for lokalsamfunnet, sier en av landsbybeboerne til BBC.

Da kommunen plantet villblomster langs veikanten under pandemien for å forbedre det biologiske mangfoldet merket de imidlertid at noe annet skjedde: I tillegg til at blomstene trakk til seg mer insekter og dyreliv, sakket også bilistene farten når de passerte de vakre blomstene.

Landsbyen som ifølge Good News Network mellom Tetbury og Malmesbury, har mye gjennomgangstrafikk. Og det lille lokalsammfunnet mottar svært begrensede midler til trafikkontroll.

Pixabay

Men nå setter innbyggerne på det lille stedet sin lit til at blomstene vil gjøre jobben veiskiltene ikke klarte, og de har hatt en lokal innsamling for å finansiere de vakre engene langs grøftekantene. Totalt har de klart å få inn nesten 8000 pund, tilsvarende 94000 kroner.

Nøyaktig hvorfor folk bremser ned er ikke helt klart. Men lokalpolitikeren Jenny Forde tror det har å gjøre med at sjåførene føler at de kommer til et sted som er tatt vare på.

I tillegg til å så vakre blomsterenger har landsbyen også kjøpt et skilt som blinker og registrerer data når folk bryter fartsgrensen på 30 mph (48 km/t).

Dataene fra dette skiltet skal skal brukes til å måle hvor effektive blomstene er til å avskrekke bilister fra å kjøre for fort.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Nordmenn reiser som aldri før

Hunden Winston ble oppdratt sammen med katter – nå maler han når han får kos