in

2-åringen ramlet ned i et bål og ble skadet for livet – Da gjorde en fremmed noe helt spesielt for han

Bildet hentet fra BostonGlobe

Noen ganger kommer man over historier som viser mennesker som er så omsorgsfull og bryr seg så mye om andre at man blir helt forbløffet. Mens mange mennesker i samfunnet vårt tenker på seg og sitt, er det også de som tenker mer på andre enn seg selv. BostonGlobe forteller en slik historie, som virkelig er forbløffende.

Alex Gitungano på 26 år er en slik person


Bildet hentet fra
Bildet hentet fra BostonGlobe

Alex tar seg av 4 år gamle Leonidas på et sykehus i USA

alex-and-leo2
Bildet hentet fra BostonGlobe

Leo er på dette sykehuset for å motta en svært dyr behandling. Alex tar seg av alle behovene til Leo som å gi han mat, stelle han, trøste han og bare være der for han.

Alex får ingen betaling for det har gjør…

3
Bildet er hentet fra BostonGlobe

Den tynne mannen snakker fem forskjellige språk. Han er en kristen misjonær som ser på det som sin oppgave å hjelpe Leo. Begge to kommer fra Burundi, hvor Alex har opplevd og sett mye forferdelig som følge av borgerkrigen.

De to er ikke i slekt, og det var tilfeldig at Alex ble kjent med Leo. Da Leo var 2 år gammel falt han over et ildsted i huset til familien. Moren var da på sykehuset med en av søsknene til Leo, og hjelpen kom dessverre ikke fort nok. Leo forbrant hodet, fjeset og den ene armen sin. Han skrek så høyt at naboer etterhvert hørte han og kom til unnsetning. Skadene var omfattende, og Leo sto i stor fare for å dø som følge av infeksjoner i brannsårene.

Leo kommer fra en stor, fattig familie. Han har 9 søsken.

5
Bildet hentet fra BostonGlobe

Det lokale sykehuset behandlet Leo. Men de hadde ikke ressurser eller nok kunnskap til hvordan de skulle hjelpe han med skadene. Det eneste de kunne gjøre var å skifte bandasjene og gi smertestillende. Pastoren i byen ville gjerne hjelpe den stakkars gutten. Så han kontaktet Alex, som han visste ville bidra. Alex forsto med engang at her måtte det ekspertisehjelp til for at Leo skulle få et godt liv. En hjelp som ikke kunne tilbys i Burundi. Alex kontaktet derfor en annen misjonær som han kjente til i Burundi. Han er amerikanere og heter Ladd Serwat. Amerikaneren og konen hans, Carly, ble også besatt av tanken på at denne gutten måtte få hjelp. De startet en innsamlingsaksjon for å få nok penger til at Leo kunne dra til USA og få spesialisthjelp der.

Ved hjelp av pengene fra innsamlingsaksjonen fikk Leo dra til Boston

6
Bildet hentet fra BostonGlobe

Alex ble med Leo på reisen, og de to skapte et unikt bånd sammen

Bildet hentet fra BostonGlobe
Bildet hentet fra BostonGlobe

Alex visste at det var tøft for Leo. Han skulle til et fremmed land, uten familien sin, for å gjennomgå en tøff behandling.

Bilde av Leo før brannskadene

Bildet hentet fra BostonGlobe
Bildet hentet fra BostonGlobe

Brannen har ikke forandret den har er. Jeg ser en sterk unge som kommer til å bli en flott mann, sier Alex.

Se denne fantastiske historien, i videoen under. Og slike historier er vel virkelig verdt å spre? Det finnes fantastiske mennesker i denne verden, del gjerne denne med dine venner!

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Et overvåkingskamera filmet en elefant som gjør noe så herlig at man blir målløs!

Den 5 år gamle jenten redder farens liv, samtalen med 911 er helt herlig!