Hjem Helse Denne mirakeldrikken fra naturen bekjemper både kreft og kviser

Denne mirakeldrikken fra naturen bekjemper både kreft og kviser

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Grønn te er en av naturens egen mirakeldrikk. Den beskytter mot kreft og hjelper deg å bli kvitt kviser. 

Grønn te har blitt mer og mer populært i Norge. Og du kan trygt nyte både en og to og flere kopper av denne mirakeldrikken. 

Forebygger kreft

Forskning på hvilken effekt grønn te har på å forebygge kreft er fortsatt på et tidlig stadium, men ifølge Reader’s Digest er resultatene hittil svært lovende. 

Forskerne mistenker at polyfenolene i grønn te bidrar til å drepe kreftceller og stopper progressjonen. 

Grønn te / Bildet er tatt av laohai zhao fra Pixabay

En studie på 472 kvinner med brystkreft som drakk grønn te viste at de som drakk mest grønn te hadde minst spredning. Samtidig har forskning også vist at kvinner som i tidlig fase av brystkreft drakk minst fem kopper grønn te hver dag hadde mindre risiko for tilbakefall etter at behandlingen var over. 

En annen studie som fulgte over 35.000 kvinner viste at de som drakk minst to kopper grønn te hver dag hadde nesten 30 prosent mindre sannsynlighet for å utvikle tarmkreft. 

Også menn kan ha godt av å drikke teen sin. En kinesisk studie fant at menn som drikker mer enn tre kopper grønn te om dagen reduserer risikoen for prostatakreft med 70 prosent. 

Godt for hjertet

Grønn te inneholder betydelige mengder flavonoider. Dette er antioksidanter som beskytter mot hjertesykdom ved å bremse nedbrytningen av LDL-kolesterol, forhindre blodpropp og forbedre blodkarfunksjonen. 

Grøn te bidrar også til lavere kolesterol og lavere arterieblokkeringer.

Mennesker som drikker en kopp eller to om dagen, har 46 prosent lavere risiko for å utvikle trange arterier. Hvis du øker dette til tre kopper om dagen reduseres risikoen for å få et hjerteinfarkt med 43 prosent, og risikoen for å dø av et hjerteinfarkt er 70 prosent lavere enn om du ikke drikker grønn te.

Demper giktsmerter

Grønn te inneholder quercetin. Det er en kjemisk forbindelse som fungerer som en kraftig betennelsesdemper.

I en studie utført ved Case Western Reserve University ga forskere grønn te til mus. For et menneske ville mengden tilsvart fire kopper grønn te om dagen. Musene fikk også et stoff som normalt ville produsere revmatoid artritt (leddgikt). De te-drikkende musene hadde langt mindre sannsynlighet for å utvikle leddgikt enn mus som drakk vann.

Andre studier har vist at kvinner som drikker mer enn tre kopper grønn te om dagen har 60 prosent mindre sannsynlig å utvikle leddgikt.

Annen forskning har funnet ut at teens antioksidantegenskaper også er betennelsesdempende og forbedrer leddgiktrelaterte immunresponser.

Hjelper mot akne

En studie fra University of Miami på personer med milde til moderate utbrudd av akner fant at selv en mild dose av grønn te får bukt med nesten to tredjedeler av kvisene.

I dette studiet var det imidlertid ikke te-drikking som hjalp. Deltagerne lot teen avkjøles, og brukte den som ansiktsvask. Teposen kan også legges direkte på huden på problemområder. Deltagerne i akne-studien brukte grønn te to ganger daglig i seks uker. 

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com