Hjem Historier fra livet Denne presten har laget en boks der mødre kan etterlate babyene sine. Les hans hjertevarme historie

Denne presten har laget en boks der mødre kan etterlate babyene sine. Les hans hjertevarme historie

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Pastor Lee Jong-rak fra Jusarang-kirken i Seoul i Sør-Korea, har sett så mye fattigdom og så mange forsømte barn at han bestemte seg for å hjelpe mødrene som ikke kunne ta vare på barna sine.

Det er mange fattige i Seoul i Sør-Korea. Mange mødre har ikke råd til å brødfø barna sine. I tillegg er det å ikke klare å ta vare på sitt eget barn, forbundet med stor skam. Mange mødre blir tvunget til å forlate baret sitt på gata, der de enten dør, eller vokser opp uten foreldre og uten et hjem.

Andre mødre er så fortvilet at de dumper babyene sine på søppeldynga, eller de går så langt som å drepe de små babyene sine. Hundrevis av babyer blir forlatt og ender i verste fall opp med å dø hvert år i Seoul.

Foto: Vimeo

Tar vare på 20 barn

Pastor Lee Jong-rak hadde sett mye elendighet. Da bestemte han seg for å gjøre det han kunne for å hjelpe både mødrene og babyene.

Han laget en eske i tre, som han bygde inn i veggen på kirken der han var pastor. Esken er oppvarmet og utstyrt med tepper og til og med en røykvarsler.

«Jeg trodde egentlig ikke at noen babyer ville komme inn», sier Lee Jong-rak i en video som er laget om han og babyboksene hans. Men i dag tar pastoren vare på 20 barn som har blitt lagt i boksen.

Foto: Vimeo

«En av mødrene fortalte meg at hun hadde fått tak i gift til å drepe både babyen sin og seg selv. Så jeg sa til henne: «Ikke gjør det. Kom hit med babyen din», forteller pastoren.

Lille Gi-Ri ble lagt i boksen med et håndskrevet brev fra hans mamma. På brevet stod det: «Jeg ber deg om å ta vare på min sønn. Vær så snill, ikke prøv å finne meg. Og jeg er lei meg. Jeg er veldig lei meg.»

Foto: Vimeo

Vil dø for barna

«Jeg vil dø for disse barna», sier Lee Jong-rak.

«Gud sendte disse babyene til verden for en grunn. Av tro, håp og kjærlighet, er kjærlighet det beste», sier han videre.

Her kan du se en video om pastoren og hans arbeid for de foreldreløse barna: 

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com