Hjem Nyttig Denne rose-tabben gjør mange av oss

Denne rose-tabben gjør mange av oss

Det er herlig å ha friske blomster i hus. Men av og til visner herlighetene og blir stygge før man vet ordet av det. For mange er velduftende roser en favoritt. Men her er det lett å gjøre feil.

Pass på rosekjøpet: Kjøper du roser på en matbutikk skal du passe på at de ikke har stått ved siden av frukten. Noen frukter avgir etylengass, som er et aldringshormon, og dermed vil rosene bli stygge fortere. Pass på at du pakker rosene inn i avispapir eller lignende dersom det er kaldt ute.

Legg vekk saksen: Dette er den vanligste rosetabben mange av oss gjør. Før rosene havner i vasen skal torner og blader som vil havne i vannet fjernes. Disse vil nemlig forurense vannet og gjøre at blomstene visner mye raskere. Deretter skal du snitte stilkene på skrå, og her må du ikke bruke saksen som mange tyr til, men heller bruke en skarp kniv uten tagger. Snittet skal være 1-2 cm langt. Grunnen til at det er viktig å snitte stilkene er fordi porene skal åpne seg slik at det da trekkes vann helt opp i toppen av rosen. Dersom du bruker en saks til dette «knuser» du stilken og tetter porene slik at rosen ikke får nok vann. Å snitte med saks vil altså gi motsatt effekt.

Kjølig er bra: Rosene skal stå i kaldt vann, det vil bremse utviklingen av bakterier i vannet. Dersom du vil ta ekstra godt vare på rosene dine setter du de i kjøleskapstemperatur på natten. Siden blomster er ferskvare vil dette gjøre at de holder seg mye lenger.

Kilde: kk.no

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com