Hjem Historier fra livet Denne skolen lærer elevene å lage mat, stryke og vaske: «Det er viktig å forberede elevene på livet»

Denne skolen lærer elevene å lage mat, stryke og vaske: «Det er viktig å forberede elevene på livet»

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Skolen går viralt på sosiale medier på grunn av sitt fokus på å lære elvene praktiske oppgaver.

Sembrador Ciudad Este- skolen i Paraguay har tatt initiativ til å trene elevene sine i grunnleggende husholdningskunnskaper, som matlaging, feie gulv, stryking og klesvask. De understreker at slike ferdigheter vil være nyttige for elevene senere i livet.

-Jeg hadde ærlig talt ingen anelse om hvordan jeg skulle stryke fordi moren min var redd for at jeg skulle brenne meg, sier Romy Fiorella Centurión til lokalavisen Elcolombiano og fortsetter:

– Men takket være en av lærerne våre og hennes tålmodighet lærte jeg og jeg må si at dette gjør meg ekstremt fornøyd. Nå er det jeg som stryker uniformen min, klærne og alt jeg trenger hver dag.

Skolen delte noen bilder på Facebook og fikk mye skryt fra mennesker over hele verden.

Trabajo y Tecnología. 6°Grado. Desarrollo de habilidades para el planchado de ropas, tan importante para la formación de la autonomía y el desarrollo motriz. #colegiosembrador2023 #estilosembradeaprender

Posted by Sembrador Ciudad del Este on Wednesday, May 17, 2023

-Denne kunnskapen vil være ekstremt nyttig for fremtiden, når jeg blir voksen og bor alene. Selv om jeg ikke er veldig interessert i disse aktivitetene, har jeg ikke noe imot å gjøre dem i det hele tatt. Om min mor ber meg om hjelp, jeg er villig til å tilby henne det og nå vet jeg hvordan jeg skal gjøre forskjellige ting, sier Mauricio Sautu, 13 år gammel.

Rektor forklarer at målet deres ikke er å låse elevene til bestemte roller, men å gi dem en helhetlig utdanning. De har selvfølgelig også vanlige fag som matematikk, gymnastikk og datakunnskaper også.

LES OGSÅ: Rektoren innførte disiplin og strenge krav – Elevenes karakterer gikk rett til værs

Sexto grado. Trabajo y Tecnología. Demostramos habilidad en la utilización correcta de la licuadora mediante la elaboración de jugos y batidos. #colegiosembrador2023 #estilosembradeaprender

Posted by Sembrador Ciudad del Este on Friday, May 19, 2023

Å vite hvordan man gjør forskjellige ting bidrar til å forme mer bevisste, respektfulle og uavhengige individer som er i stand til å ta vare på seg selv og andre. I tillegg lærer de husarbeid og viktige praktiske ferdigheter som rengjøring, matlaging og klesstell, noe som vil være nyttig gjennom hele livet. For ikke å nevne at det å involvere barn i hjemmeaktiviteter fremmer sterkere familiebånd, samt skaper øyeblikk av fellesskap og samarbeid. Er du ikke enig? Del i så fall artikkelen!

LES MER:

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com