onsdag, juni 3, 2020

Denne spesielle musikken gjør katten din rolig

Mest lest nå

Svenske Ingmars oppfinnelse for å kløyve ved er helt genial!

Ingmar Andersson er en svensk mann som plutselig ble verdenskjent over natten. Grunnen var en Youtubefilm som viser en oppfinnelse den svenske mannen har...

Landingen til norsk luftambulanse går verden rundt

Landingen til den norske luftambulansen får medieomtale over hele verden.  For noen år siden ble det publisert en video på Youtube som viser hvordan en...

Ønsker å ta Twitter til retten

Under pressekonferansen torsdag kveld i det ovale kontoret, langet president Donald Trump ut mot sosiale medier og spesielt Twitter, etter at...

At vi mennesker blir rolige og mindre deprimerte av å høre på rolig musikk, har vi visst i alle år. Men at katten din blir rolig og mindre stresset av å høre på kattemusikk, er ny viten. Nå har noen forskere knekt koden for hvilken musikk katten din liker å høre på.

Ifølge Forskning.no, liker vi mennesker å høre på musikk med en rytme som likner vår egen hvilepuls. Vi foretrekker også toner som ligger innenfor vårt eget stemmeleie.

Nå har noen forskere i Loisiana overført disse prinsippene til kattemusikk. De har komponert musikk som har en rytme som likner kattens puls. Musikken inneholder også lyder som minner om purring, maling og mjauing, alt tilpasset kattens stemmeleie, som ligger to oktaver over vår egen.


20 katter

Forskerne plukket ut 20 katter som fikk være med i forsøket. Kattene ble tatt med til veterinæren tre ganger med to ukers mellomrom. På det første besøket, fikk kattene høre 20 minutter med kattemusikk. På det andre besøket fikk de høre 20 minutter med vanlig klassisk musikk og siste gangen fikk de ikke høre på noe musikk.

Kattene ble filmet, og forskerne observerte kattenes oppførsel, kroppsholdning og hvordan de reagerte på veterinæren. Forskerne tok også blodprøver for å måle fysisk stress.

Avslappende og beroligende

Det viste seg at kattemusikken hadde en avslappende og beroligende effekt på kattene i studien. Kattene var mindre stresset når de fikk høre kattemusikk, enn når de hørte både klassisk musikk og ingenting.

Blodprøvene viste derimot ingen forskjell, men forskerne forklarer at 20 minutter er for kort tid til å kunne måle kattens stresshormoner i blodet.

Her kan du høre et eksempel på kattemusikk. Denne musikken er komponert av David Teie, og albumet heter «MusicforCats Album One». Så er det bare å spille musikken for katten din, og gi den en deilig, avslappende stund i sofaen:

LES OGSÅ: På dette sykehjemmet får demenspasienter kose med kattunger. Resultatene er helt utrolige

129,780FansLik
1,366FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter