in

Denne sunne ferievaner trender blant nordmenn

music4life/Pixabay

5 av 10 nordmenn sier de vil velge et treningshotell i sommer.

I en undersøkelse gjennomført av Apollo oppga hele 5 av 10 nordmenn at de kunne tenke seg å sjekke inn på et sportshotell i sommer. For å imøtekomme den økte etterspørselen rundt treningsreiser, lanserer Apollo nå tre nye powered by Playitas-hotell i Hellas.


Trening har blitt en stor del av vår identitet – både hjemme og på reisefot. I en undersøkelse gjennomført av Apollo opplyste 30 prosent at de trener i ferien, og like mange trener minst like mye som de gjør hjemme.

Les også: Reisearrangør: Fulle fly i vinterferien – og allerede en godt booket påske! 

– Etter to år preget av restriksjoner og hjemmekontor tyder alt på at 2022 vil bli et rekordår for aktive reiser. Så langt i år har salget av treningsreiser økt med over 20 prosent sammenliknet mot samme tid før pandemien, sier Beatriz Rivera, Kommunikasjonssjef i Apollo.

Svømming, treningsstudio, sykling, yoga og gruppetimer utmerker seg som de mest populære treningsformene i ferien, men også interessen for padel og tennis øker.

Aktivitet har blitt en viktig del av ferieopplevelsen

Trening og aktivitet har blitt en så viktig del av ferieopplevelsen vår, at hele 5 av 10 nordmenn oppgir at de kunne tenke seg å sjekke inn på et rent sportshotell i sommer.

Les også: Nok en reisegigant slutter å selge fangede delfiner som turistmagneter

For å imøtekomme etterspørselen lanserer reisearrangøren i år ytterligere tre nye powered by Playitas-hoteller i Hellas.

– At hotellene får labelet ”powered by Playitas” innebærer en garanti for høyt nivå på alt fra service, trening, fasiliteter og mat. På Levante – powered by Playitas er det blant annet investert i en helt ny infrastruktur med både seks tennisbaner, to padelbaner, et 25-meters basseng, velutstyrt fitnessrom, sykkelsenter og mye mer. Også rommene og fellesområdene er blitt oppgradert, forklarer Rivera.

Reiser med partneren – eller alene

Ved spørsmål om hvem vi ønsker å dra på en treningsreise med oppgir i overkant av 30 prosent partneren sin som foretrukket reisefølge – men 28 prosent, altså nesten like mange, vil reise helt alene.

Les også: Reise-giganten peker på Norge som et av 10 land de anbefaler å reise til

Her skiller nordmenn seg betraktelig ut fra våre svenske, danske og finske naboer, hvor prosentandelen kun ligger på 16, 19 og 8 prosent.

Har pandemien gjort oss nordmenn til noen einstøinger?

– Det er vanskelig å si hvorfor så mange flere nordmenn foretrekker å reise på treningsreiser alene, sammenliknet med resten av Norden. En årsak kan selvfølgelig være at stadig flere av oss bruker ferien til å dyrke egeninteresser. Vi unner oss rett og slett en utenlandstur for å sykle på Mallorca, eller trene oss opp til neste triatlon, sier Rivera.

En annen årsak kan være at Norge ligger på verdenstoppen i antall aleneboende. Over 40 prosent av norske husholdninger består av én person, og i Oslo er tallet langt høyere. Derfor lanserte Apollo nylig Sports Solo – treningsreiser for soloreisende!

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Ny unik ullguide hjelper deg å velge dyrevennlig ull

Dyrevernere utfordrer Coop: –Vis oss turbokyllingene deres