Hjem Forskning Topp 5 grunner til at du bør spise Timian

Topp 5 grunner til at du bør spise Timian

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Timian blir gjerne brukt som smakstilsetting i matlaging, men kanskje ikke så ofte? Det bør du gjøre noe med. Timian hører til noen av de eldste medisinplanter og er blitt brukt som bakteriedrepende medisin i flere tusen år.

Urten har også blitt brukt til å lege sår og motarbeide infeksjoner, men aller mest kjent er den som effektiv medisin mot kikhoste.

Her kommer fem helsefordeler ved å innta litt Timian hver dag!

1. Kan senke blodtrykket

Timian som vokser i Pakistan og Afghanistan, har vist seg at kunne minske hjertefrekvensen under høyt blodtrykk, sier pakistanske forskere.

Studiet nevner også muligheter for at timian kan senke kolesteroltallet i blodet. Kanskje du burde prøve å erstatte salt med Timian i maten din – hjertet ditt vil takke deg!

2. Beskytter mod bakterier

Timianolje, som utvinnes fra plantens blad, har vist seg å være særdeles effektiv mot flere bakterier.

Forskning har vist at oljen er 25 ganger mer effektiv mot mikroorganismer sammenlignet med desinfeksjonsmiddelet fenol skriver Shenet.se.

Timian
Foto: Pixabay

3. Kurerer hoste

Timian brukes ofte som kur mot hoste og forskning har vist, at en kombinasjon av timian og efeu kan bidra til å lindre irritasjoner i halsen og andre symptomer på akutt bronkitt.

Neste gang du har hoste eller har vondt i halsen kan det altså være verdt å lage deg en timian-te. Drikk 1-3 kopper om dagen for best effekt. Du lager den enkelt ved å blande 1 teskje timian og 2 dl kokende vann. La trekke i 10 minutter og nyt teen. Du blir forundret over resultatet mener urteterapeut Henriette Kress.

Timian
Foto: Pixabay

4. Booster immunforsvaret

Gi deg selv påfyll med vitaminer. Timian er fylt med mineraler og C-vitaminer. Planten er også en god kilde til A-vitamin.

Et også annet godt tips, er å drikke te dersom du har vanskelig for å fordøye maten, eller om du har diaré. Hell en kopp med kokende vann over 1-2 full teskjeer med tørket timian, la det trekke i 10 minutter og drikk det tre ganger daglig mellom måltidene.

5. Lindrer menstruasjonssmerter

Timian har faktisk vist seg å virke minst så smertestillende mot menstruasjonssmerter som ibuprofen.

I dette studie fikk 84 kvinnelige studenter ibuprofen, timianolje eller placebo mot menstruasjonssmerter. Det viste seg at testpersonene, som fikk timian, opplevede færre smerter.

Timian
Foto: Pixabay

Del gjerne videre slik at flere kan nytte fordelene av denne fantastiske urten!

LES OGSÅ: Slik får du tulipanene til å leve lenger

  1. kaffesuuump
  2. ingefær
Tags:
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com