mandag, mars 30, 2020

Denne urten kan blant annet senke blodtrykket, kurere hoste og lindre menstruasjonsmerter

Mest lest nå

Ida Gran-Jansen (32) blir mamma igjen – avslører kjønnet

Kjendisbaker Ida Gran-Jansen (32) og samboer Eirik Lyssand venter sitt andre barn til sommeren. Ida avslørte selv den store nyheten på sin Instagram-profil. "Halvveis til...

Min kone er en sykepleier. Min kone er en helt.

Mannen skriver brev om konen sin: Hun vil kysse barnet, hun vil kysse meg, og så vil hun gå å ta vare på folk som har den verste dagen i hele sitt liv.
Artikkelen fortsetter etter annonsen

Timian blir gjerne brukt som smakstilsetting i matlaging, men kanskje ikke så ofte? Det bør du gjøre noe med. Timian hører til noen av de eldste medisinplanter og er blitt brukt som bakteriedrepende medisin i flere tusen år.

Urten har også blitt brukt til å lege sår og motarbeide infeksjoner, men aller mest kjent er den som effektiv medisin mot kikhoste.

Her kommer fem helsefordeler ved å innta litt Timian hver dag!

1. Kan senke blodtrykket

Timian som vokser i Pakistan og Afghanistan, har vist seg at kunne minske hjertefrekvensen under høyt blodtrykk, sier pakistanske forskere.

Studiet nevner også muligheter for at timian kan senke kolesteroltallet i blodet. Kanskje du burde prøve å erstatte salt med Timian i maten din – hjertet ditt vil takke deg!

2. Beskytter mod bakterier

Timianolje, som utvinnes fra plantens blad, har vist seg å være særdeles effektiv mot flere bakterier.

Forskning har vist at oljen er 25 ganger mer effektiv mot mikroorganismer sammenlignet med deinfeksjonsmiddelet fenol skriver Shenet.se.

3. Kurerer hoste

Timian brukes ofte som kur mot hoste og forskning har vist, at en kombinasjon av timian og efeu kan bidra til å lindre irritasioner i halsen og andre symptomer på akutt bronkitt.

Neste gang du har hoste eller har vondt i halsen kan det altså være verdt å lage deg en timiante. Drikk 1-3 kopper om dagen for best effekt. Du lager den enkelt ved å blande 1 teskje timian og 2 dl kokende vann. La trekke i 10 minutter og nyt teen. Du blir forundret over resultatet mener urteterapeut Henriette Kress.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er beverage-1869716_960_720-1.jpg
Foto: Pixabay

 

4. Booster immunforsvaret

Gi deg selv påfyll med vitaminer. Timian er fylt med mineraler og C-vitaminer. Planten er også en god kilde til A-vitamin.

Et også annet godt tips, er å drikke te dersom du har vanskelig for å fordøyte maten, eller om du har diaré. Hell en kopp med kokende vann over 1-2 full teskjeer med tørket timian, la det trekke i 10 minutter og drikk det tre ganger daglig mellom måltidene.

5. Lindrer menstruasjonssmerter

Timian har faktisk vist seg å virke minst så smertestillende mot mensturajsonssmerter som ibuprofen.

I dette studie fikk 84 kvinnelige studenter ibuprofen, timianolje eller placebo mot menstruasjonssmerter. Det viste seg at testpersonerne, som fikk timian, oplevede færre smerter.

Del gjerne videre slik at flere kan nytte fordelene av denne fantastiske urten!

LES OGSÅ: Ny rapport: Farligere å snuse enn tidligere antatt

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Siste nyheter

Ida Gran-Jansen (32) blir mamma igjen – avslører kjønnet

Kjendisbaker Ida Gran-Jansen (32) og samboer Eirik Lyssand venter sitt andre barn til sommeren. Ida avslørte selv den store nyheten på sin Instagram-profil. "Halvveis til...

Guro Fostervold om koronaviruset: – Jeg føler meg nesten dum

Guro Fostervold etterlyser tydeligere retningslinjer fra regjeringen. Hun blir forvirret av de forskjellige reglene og anbefalingene som florerer. "Jeg er forvirret. Veldig forvirret. Og nesten...

Gjenåpner salget av ville dyr på våtmarkedene i Kina

Fredag forrige uke, var det igjen full fart ved våtmarkedene i Kina. Kineserne feiret kampen mot koronaviruset med å spise ville dyr. En kilde sier...