in , ,

Timian kan blant annet senke blodtrykket, kurere hoste og lindre menstruasjonsmerter

Timian blir gjerne brukt som smakstilsetting i matlaging, men kanskje ikke så ofte? Det bør du gjøre noe med. Timian hører til noen av de eldste medisinplanter og er blitt brukt som bakteriedrepende medisin i flere tusen år.

Urten har også blitt brukt til å lege sår og motarbeide infeksjoner, men aller mest kjent er den som effektiv medisin mot kikhoste.

Her kommer fem helsefordeler ved å innta litt Timian hver dag!


1. Kan senke blodtrykket

Timian som vokser i Pakistan og Afghanistan, har vist seg at kunne minske hjertefrekvensen under høyt blodtrykk, sier pakistanske forskere.

Studiet nevner også muligheter for at timian kan senke kolesteroltallet i blodet. Kanskje du burde prøve å erstatte salt med Timian i maten din – hjertet ditt vil takke deg!

2. Beskytter mod bakterier

Timianolje, som utvinnes fra plantens blad, har vist seg å være særdeles effektiv mot flere bakterier.

Forskning har vist at oljen er 25 ganger mer effektiv mot mikroorganismer sammenlignet med desinfeksjonsmiddelet fenol skriver Shenet.se.

3. Kurerer hoste

Timian brukes ofte som kur mot hoste og forskning har vist, at en kombinasjon av timian og efeu kan bidra til å lindre irritasjoner i halsen og andre symptomer på akutt bronkitt.

Neste gang du har hoste eller har vondt i halsen kan det altså være verdt å lage deg en timian-te. Drikk 1-3 kopper om dagen for best effekt. Du lager den enkelt ved å blande 1 teskje timian og 2 dl kokende vann. La trekke i 10 minutter og nyt teen. Du blir forundret over resultatet mener urteterapeut Henriette Kress.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er beverage-1869716_960_720-1.jpg
Foto: Pixabay

4. Booster immunforsvaret

Gi deg selv påfyll med vitaminer. Timian er fylt med mineraler og C-vitaminer. Planten er også en god kilde til A-vitamin.

Et også annet godt tips, er å drikke te dersom du har vanskelig for å fordøye maten, eller om du har diaré. Hell en kopp med kokende vann over 1-2 full teskjeer med tørket timian, la det trekke i 10 minutter og drikk det tre ganger daglig mellom måltidene.

5. Lindrer menstruasjonssmerter

Timian har faktisk vist seg å virke minst så smertestillende mot menstruasjonssmerter som ibuprofen.

I dette studie fikk 84 kvinnelige studenter ibuprofen, timianolje eller placebo mot menstruasjonssmerter. Det viste seg at testpersonene, som fikk timian, opplevede færre smerter.

Del gjerne videre slik at flere kan nytte fordelene av denne fantastiske urten!

LES OGSÅ: Slik får du tulipanene til å leve lenger

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

sover

Derfor blir du trøtt av å sove lenge

Derfor er det vanskeligere å få kredittkort nå enn før