Hjem Nyheter Denne utbrente mobilen eksploderte i madrassen mens eieren sov

Denne utbrente mobilen eksploderte i madrassen mens eieren sov

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

3 av 5 nordmenn lader mobilen på soverommet om natta. Det kan være en brannfelle.

Eieren av mobilen på bildet ble heldigvis vekket av en smell da mobilen ekspoderte, og madrassen tok fyr. Svært mange av oss har mobilen på lading om natten. Brannekspert advarer.

– De yngste er klart verst i klassen og klarer ikke å legge fra seg mobilen. Selv ikke når de sover, sier produktsjef i Frende Forsikring, Øystein Øren.

I en undersøkelse Norstat har gjort fra selskapet kommer det frem at 82 prosent av unge mellom 18 og 29 år sover med mobilen på lading på soverommet. Tallene bedrer seg helt klart med alderen, og tryggest i klassen er de over 60. Der er det kun 34 prosent som lader mobilen når de sover.

Relatert: Redd for brann når du lader? Her er et lurt tips!

– Det er fristende å ha den der, men den stjeler tid og søvnkvalitet fra deg. Mobillyset gjør det vanskeligere å sovne og mange ligger og kverner på ting de ser eller leser rett før de skal sove. Når vi i tillegg ser at flere mobiler har tatt fyr, er det ikke mange grunner til å fortsette med dette, sier Øren.  

Denne mobilen eksploderte i senga. Foto: Frende Forsikring

Telefonen på bildet var en Samsungs om eksploderte og begynte å brenne.  

– Heldigvis våknet eieren av smellet og ble ikke skadet. Rask reaksjon gjorde at eieren fikk kastet sengetøy og mobil i vann, men den svidde et dypt hull i madrassen. Det kunne gått helt galt om eieren ikke hadde våknet.

Relatert: 4 smarte tips som får mobilbatteriet til å vare lengre

Relatert: Nettbrettet brant hull i sengen bare centimeter fra guttens hode

Skadet seng og mobil dekkes på innboforsikringen, men det er ikke de materielle skadene som er det skumleste her.  

Dersom mobiltelefonen din tar fyr er giftige gasser fra mobilen vel så farlig som flammene. Dersom man i tillegg sover når uhellet er ute har man ingen garanti for at man faktisk våkner. 

Slik så madrassen ut etter at mobilen begynte å brenne i senga. Foto: Frende Forsikring

Tipset fra produktsjefen er å være varsom og få sjekket mobilen dersom den blir veldig varm eller du ser at baksiden buler.  

Relatert: Mobiltelefonlader sannsynligvis skylden i at hjemmet til Elinor brant ned

Han viser til at man ombord på fly får beskjed om å levere inn mobilen hvis den blir varm. Branneksperten mener at du utsetter deg for unødig risiko ved å lade mobilen mens du sover.

Skal mobilen fungere som vekkerklokke anbefaler Øren at man lader den på dagtid.

– Og hvis du absolutt må lade, så ikke ha mobilen i senga, sier Øystein Øren og understreker at apparatene trenger luft.   

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com