søndag, april 18, 2021

Denne videoen viser de enorme køene til Fattighuset i Oslo – jeg vil gråte

Mest lest nå

De siste dagene har en video på Facebook fått stor oppmerksomhet. Den er filmet av filmskaper Nadina Helen Bakos og viser de enorme matkøene utenfor fattighuset i Oslo.

I videoen startet Nadina med å fortelle:

«Hver mandag, onsdag og fredag så er det kø til fattighuset av folk som skal hente seg mat. Og så lang kø som det er nå, har jeg aldri, aldri, aldri, aldri sett før.»


Videre forteller Nadina Helen Bakos hvor sørgelig synet er.

«Jeg synes det er helt forferdelig at det er så mange mennesker som trenger hjelp. Nå skal jeg vise dere starten på køen,» sier Nadina før hun begynne å bevege seg og filme den enorme køen.

Her ser du litt av køen Nadina passerer:

Foto: Skjermdump Facebook

Hun forteller til Dagbladet at synet et hjerteskjærende, det blir bare verre og verre.

– Køene går rundt flere kvartaler. Det er et par ganger jeg har begynt å gråte når jeg ser hvor store køene har blitt. Jeg mener folk burde vite at dette er situasjonen for mange, og det blir flere som går i kø, sier Bakos til avisen.

Økning etter pandemien

På slutten av videoen ber Nadina om at noe må gjøres.

«Dette kan ikke fortsette. Jeg forteller til alle jeg kjenner, at noe må gjøres. Jeg ser disse menneskene hver gang jeg går ut døra.»

Og det har vært en stor økning etter at koronapandemien brøt ut her til lands for litt over et år siden.

– Det er flere som kommer til oss nå, det har vært en stor økning i coronatida. De siste dagene har det vært veldig mye. Noen ganger har vi ikke nok mat til alle som står i køen. Vi trenger rett og slett mer mat noen ganger, sier pressekontakt ved Fattighuset, Sverre Rusten til Dagbladet.

Videoen til Nadina kan du se nedenfor:

Posted by Nadina Helen Bakos on Wednesday, March 24, 2021
Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter