in

Der to felt blir til ett fletter mange feil – unngå å skape kø ved å følge disse reglene

fletting
Foto: Norges Trafikkskoleforbund.

Ved innsnevringer og veiarbeid er det mange som fletter feil der to felt blir til ett. Dette skaper ofte unødig lang kø.

– Svært mange gjør feilen at de begynner å legge seg inn i høyre felt for tidlig. Det skaper faktisk mer kø, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF.

Reglene for fletting er veldig enkle, og gjensidig vikeplikt gjelder.


Les også: Papegøye på vift stanset all togtrafikk i Oslo-rushen

– Kjør helt fram i begge filer, og flett når du kommer til skiltet. Mange irriterer seg over at andre bilister suser forbi i venstrefeltet, men trafikken flyter faktisk bedre dersom man utnytter begge felt, sier Sødal.

Mange velger å reise til fjells i nyttårshelgen og flere gjør nok det i år også. Da kan det bli køer der det er veiarbeid og innsnevringer.

Les også: Lastebilsjåføren stoppet midt i veien og sperret trafikken. Han hylles som en ekte hverdagshelt!

– Hils alt veiarbeid velkommen. Det står dårlig til med mange veier i Norge og da er ethvert opprustingsprosjekt velkomment, mener Nils Sødal. – Pust med magen og tenk på at fremtidige turer til hytta eller høyfjellshotellet blir bedre, fortsetter han.

Samtidig oppfordrer NAF entreprenørene til å ta hensyn til trafikkflyten og å gi trafikantene enkel og riktig informasjon. Det er mange som har opplevd at fareskilt eller nedsatt fartsgrense ikke blir ryddet vekk når arbeidet er ferdig. Dette kan være med på å undergrave respekten for varslinger i områder med veiarbeid.

Les også: Politimannen Andreas: Slutt med å advare folk om trafikkontroller!

– Som bilist har du et ansvar for å gjøre veiarbeidernes arbeidssituasjon trygg. Selv om det kan forsinke deg litt på reisen akkurat mens det står på, ønsker vi i NAF oss en opptrapping i vedlikeholdet. For å sikre god flyt er det derfor viktig at folk er kjent med reglene og tar hensyn underveis, sier Sødal.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Julens viktigste berging? Nissen sto fast med flatt dekk på Dovrefjell

Schwarzeneggers utrolige julegave til veteranene