Hjem Ukatogisert Der to felt blir til ett fletter mange feil – unngå å skape kø ved å følge disse reglene

Der to felt blir til ett fletter mange feil – unngå å skape kø ved å følge disse reglene

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Ved innsnevringer og veiarbeid er det mange som fletter feil der to felt blir til ett. Dette skaper ofte unødig lang kø.

– Svært mange gjør feilen at de begynner å legge seg inn i høyre felt for tidlig. Det skaper faktisk mer kø, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF.

Reglene for fletting er veldig enkle, og gjensidig vikeplikt gjelder.

Les også: Papegøye på vift stanset all togtrafikk i Oslo-rushen

– Kjør helt fram i begge filer, og flett når du kommer til skiltet. Mange irriterer seg over at andre bilister suser forbi i venstrefeltet, men trafikken flyter faktisk bedre dersom man utnytter begge felt, sier Sødal.

Mange velger å reise til fjells i nyttårshelgen og flere gjør nok det i år også. Da kan det bli køer der det er veiarbeid og innsnevringer.

Les også: Lastebilsjåføren stoppet midt i veien og sperret trafikken. Han hylles som en ekte hverdagshelt!

– Hils alt veiarbeid velkommen. Det står dårlig til med mange veier i Norge og da er ethvert opprustingsprosjekt velkomment, mener Nils Sødal. – Pust med magen og tenk på at fremtidige turer til hytta eller høyfjellshotellet blir bedre, fortsetter han.

Samtidig oppfordrer NAF entreprenørene til å ta hensyn til trafikkflyten og å gi trafikantene enkel og riktig informasjon. Det er mange som har opplevd at fareskilt eller nedsatt fartsgrense ikke blir ryddet vekk når arbeidet er ferdig. Dette kan være med på å undergrave respekten for varslinger i områder med veiarbeid.

Les også: Politimannen Andreas: Slutt med å advare folk om trafikkontroller!

– Som bilist har du et ansvar for å gjøre veiarbeidernes arbeidssituasjon trygg. Selv om det kan forsinke deg litt på reisen akkurat mens det står på, ønsker vi i NAF oss en opptrapping i vedlikeholdet. For å sikre god flyt er det derfor viktig at folk er kjent med reglene og tar hensyn underveis, sier Sødal.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com