Kjendisnytt Derfor åpner Morgan Freeman reservat for bier

Derfor åpner Morgan Freeman reservat for bier

-

- Reklame -

Vi har alle hørt om den dramatiske biekollapsen rundt om i verden. Enten du er fan av de eller ikke, så spiller bier en integrert rolle i økosystemet vårt.

Bruken av insektsgift, ødeleggelse av habitat, luftforurensning og klimaendringer har alle spilt en rolle i ødeleggelsen av biepopulasjonen, men nå ønsker en kjent skuespiller å gjøre hva han kan for å hjelpe til.

Nettstedet Relieved forteller at Morgan Freeman bruker rundt 502,000 kvadratmeter av sin egen eiendom i Mississippi til å beskytte flere hundretusener av bier. 81-åringen tok opp birøkt som hobby i 2014 da han først leste om planetens store utryddelse av bier.

Med mindre pollinering finner sted, så virker ikke landbrukssystemet vårt og dette betyr at mat ikke vokser. Bier står for 80 prosent av pollineringen. I følge Greenpeace krever 90 prosent av verdens ernæringer bier for pollinering.

Freeman har installert 26 bikubber på eiendommen sin i Mississippi og plantet kløver, magnolia trær og lavendel for å transformere området til et paradis for biene.

– Det er en felles innsats for å bringe bier tilbake på planeten… Vi skjønner ikke at de er grunnlaget, tror jeg, av veksten av planeten – vegetasjonen, sa Freeman i et intervju med den amerikanske talkshow-verten Jimmy Fallon, i følge Relieved.

Importerte bier

Bikubbene på gården til den amerikanske skuespilleren var importert fra en liten by i Arkansas kalt Arkadelphia.

Det viser seg at av de 4,000 forskjellige typene av bier i Nord-Amerika, så er hundrevis av dem innfødt i Arkansas.

Freeman fortalte også Fallon at han ikke trenger beskyttelse mot biene.

Morgan Freeman
Morgan Freeman ønsker å bevare biene. Foto: Morgan Freeman / Instagram

– Jeg har aldri brukt en beskyttelseshatt med biene mine. De har ikke stukket meg ennå. Akkurat nå høster jeg ikke honning eller noe. Jeg bare mater dem… Jeg tror også at de forstår, ”hei, ikke bry deg om denne fyren – han har sukkervann her”.

Da Fallon viste bekymring ved at gjesten hans ikke bruker beskyttelse rundt biene sine, tullet Freeman og sa at de har et spesielt bånd og at birøkterklær bare er for «folk som ikke kan resonere” med skapningene.

Bekymret for ville bier

Siden biene er nye til Mississippi-miljøet, ikke kjenner området, eller vet hvor de kan finne mat, så steller Freeman godt med biene sine. Han mater de en kombinasjon av to deler sukker og en del vann som han putter i en mater og stikker inn i bikubbene.

Hvis du ser bort fra den store trenden i birøkting som en bevaringsteknikk, så mener noen forskere at honningbier ikke nødvendigvis er de beste typene å fokusere på, men at det er ville bier vi burde være mer bekymret for. Med økningen i birøkt av honningbier, konkurrerer disse biene om ressurser med de mer utrydningstruede ville biene.

Det er uklart hvordan type bier Freeman har i reservatet sitt, selv om noe medier sier han importerte ville bier.

-Reklame-
Lik oss på Facebook for flere saker:

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Siste nytt

Vil forby all bruk av engangsplast i Norge

Miljødirektoratet foreslår nå å innføre et nasjonalt forbud mot bruk av all engangsplast. Det betyr at det vil bli et...

Marit Bjørgen er bekymret for langrennssportens framtid

Marit Bjørgen (39) har de siste 20 årene vært på toppnivå innen langrennssporten. I løpet av disse årene, har...

Ari Behn møtte Durek Verrett: – Liker han veldig godt

Det har vært stille rundt Märtha Louises (48) eksmann Ari Behn (47) de siste årene. Ari har vært opptatt...

Hunden gråter når han skilles fra kuen – se det rørende øyeblikket når de treffes igjen

Det finnes mange eksempler på dyr som danner helt spesielle vennskap med andre dyrearter enn dem selv. Historien om hunden...

Da Michelle Obama delte dette bildet fra gymmen, eksploderte det

Tidligere førstedame Michelle Obama (55) brenner for helse og sunnhet. Selv trener hun ofte, gjerne på treningsstudio. For to...

Hundens elskede bestemor døde. Hundens reaksjon er sett over ni millioner ganger

Huskyen Wiley hadde et helt spesielt forhold til sine eieres bestemor. De hadde et veldig sterkt forhold, og ingen...