Forsiden Kjendisnytt Derfor åpner Morgan Freeman reservat for bier

Derfor åpner Morgan Freeman reservat for bier

Vi har alle hørt om den dramatiske biekollapsen rundt om i verden. Enten du er fan av de eller ikke, så spiller bier en integrert rolle i økosystemet vårt.

Bruken av insektsgift, ødeleggelse av habitat, luftforurensning og klimaendringer har alle spilt en rolle i ødeleggelsen av biepopulasjonen, men nå ønsker en kjent skuespiller å gjøre hva han kan for å hjelpe til.

Nettstedet Relieved forteller at Morgan Freeman bruker rundt 502,000 kvadratmeter av sin egen eiendom i Mississippi til å beskytte flere hundretusener av bier. 81-åringen tok opp birøkt som hobby i 2014 da han først leste om planetens store utryddelse av bier.

Med mindre pollinering finner sted, så virker ikke landbrukssystemet vårt og dette betyr at mat ikke vokser. Bier står for 80 prosent av pollineringen. I følge Greenpeace krever 90 prosent av verdens ernæringer bier for pollinering.

Freeman har installert 26 bikubber på eiendommen sin i Mississippi og plantet kløver, magnolia trær og lavendel for å transformere området til et paradis for biene.

– Det er en felles innsats for å bringe bier tilbake på planeten… Vi skjønner ikke at de er grunnlaget, tror jeg, av veksten av planeten – vegetasjonen, sa Freeman i et intervju med den amerikanske talkshow-verten Jimmy Fallon, i følge Relieved.

Importerte bier

Bikubbene på gården til den amerikanske skuespilleren var importert fra en liten by i Arkansas kalt Arkadelphia.

Det viser seg at av de 4,000 forskjellige typene av bier i Nord-Amerika, så er hundrevis av dem innfødt i Arkansas.

LES OGSÅ
Hun ble kalt verdens vakreste som tiåring. Se hvordan hun ser ut som 17-åring

Freeman fortalte også Fallon at han ikke trenger beskyttelse mot biene.

Morgan Freeman
Morgan Freeman ønsker å bevare biene. Foto: Morgan Freeman / Instagram

– Jeg har aldri brukt en beskyttelseshatt med biene mine. De har ikke stukket meg ennå. Akkurat nå høster jeg ikke honning eller noe. Jeg bare mater dem… Jeg tror også at de forstår, ”hei, ikke bry deg om denne fyren – han har sukkervann her”.

LES OGSÅ
Bjørn Einar Romøren har fått kreft - deler sterkt bilde etter de første behandlingene

Da Fallon viste bekymring ved at gjesten hans ikke bruker beskyttelse rundt biene sine, tullet Freeman og sa at de har et spesielt bånd og at birøkterklær bare er for «folk som ikke kan resonere” med skapningene.

Bekymret for ville bier

Siden biene er nye til Mississippi-miljøet, ikke kjenner området, eller vet hvor de kan finne mat, så steller Freeman godt med biene sine. Han mater de en kombinasjon av to deler sukker og en del vann som han putter i en mater og stikker inn i bikubbene.

Hvis du ser bort fra den store trenden i birøkting som en bevaringsteknikk, så mener noen forskere at honningbier ikke nødvendigvis er de beste typene å fokusere på, men at det er ville bier vi burde være mer bekymret for. Med økningen i birøkt av honningbier, konkurrerer disse biene om ressurser med de mer utrydningstruede ville biene.

Det er uklart hvordan type bier Freeman har i reservatet sitt, selv om noe medier sier han importerte ville bier.

Eivind Ertesvåg
Jeg opprettet Sosialnytt i 2014. Da med formål om å spre gladsaker og inspirerende historier, fremfor all negativiteten som ofte preger nyhetsbildet. Siden den gang har siden vokst og Sosialnytt har i dag flere skribenter og tusenvis av engasjerte lesere. Jeg har studert webkommunikasjon og er også utdannet sosionom. På fritiden opptar familie, venner og livet som småbarnsfar det meste av tiden min. .

SE OGSÅ:

Mest lest nå

13 år gamle Sydney opptrer på kjøpesenter – får sin livs opplevelse da Ed Sheeran overrasker henne

Sydney Bourbeau opptrådte på et canadisk kjøpesenter til inntekt for en lokal veldedig organisasjon. Hun hadde valgt å synge Ed Sheerans sang "Thinking Out...

Forsvunnet amerikansk mann funnet: Hundene hadde spist han

En 57-åring hadde vært forsvunnet i flere måneder, da politiet endelig fant ham. Stedet de fant ham på, var imidlertid svært overraskende, nemlig i...

Hun gjør det over 100 år gamle treet om til et bibliotek – Imponerende

I disse dager leser mange av oss alt mulig på forskjellige typer skjerm som PC, mobil eller nettbrett. Men har vi glemt bøkene litt?...

21-åringen tok dette bildet – timer senere frarøvet en fyllekjører henne både mann og barn

Tiden kom og vi skulle dra. Lite viste vi da at om bare noen minutter så ville alt forandre seg.

43-år gammel spesiallege innenfor psykiatri : «dette bør du vite om utbrenthet»

Niklas Nygren er en svensk lege. Han jobber innenfor psykiatri og har selv følt på kroppen hvordan det er å rammes av utbrenthet. På...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet